Arthur Van den Boer houdt sterk blok achter zich in Lille

WhatsApp Image 2024-02-11 at 12.03.08

Belgisch kampioen Arthur Van den Boer kon de Krawatencross voor junioren op zijn naam schrijven. Hij moest afrekenen met een sterk Starbikes – Vistabuild blok. Tibo Vancompernolle, Keano Geens en Thorben Allaer legden Van den Boer het vuur aan de schenen. Vooral Keano Geens loste hem voor geen vin en moest pas in de laatste ronde zijn meerdere erkennen. De AA Drink Young Lion soleerde naar de zege, Tibo Vanncompernolle werd nog tweede voor een moegestreden Keano Geens. 

Arthur Van den Boer nam meteen het commando en maakte van de aanvangsfase een langgerekte sprint op de lange startstrook. Keano Geens kon hem kort houden, zijn ploegmaats Tibo Vancompernolle en Thorben Allaer probeerden hetzelfde maar moesten enkel seconden prijsgeven.

Geens en Van den Boer maakten er een hele cross lang een pittige strijd van. Van den Boer probeerde richting finish telkens druk te houden door daar ferm door te trekken. Geens plooide niet en veerde telkens terug. Het duel hield stand tot de allerlaatste ronde. Halverwege die laatste ronde moest Geens van de fiets op een heuveltje en de vogel was gaan vliegen. Tibo Vancompernolle passeerde zijn ploegmaat nog en legde beslag op de tweede plaats. Keano Geens finishte nog derde voor Thorben Allaer.

“Ik maakte daar een foutje en moest enkele meter prijsgeven. Arthur was sterk en ik naderde niet meer. Ook mijn ploegmaat Tibo Vancompernolle moest ik finaal nog laten passeren”, vertelde tweede Keano Geens, die gisteren nog aan het feest was in Middelkerke.

“Ik kreeg het niet makkelijk vandaag tegen een sterk blok, maar ben blij met deze zege. Deze week heb ik mijn zinnen wat verzet met wat schoolwerk na een ontgoochelend WK vorige week”, aldus de Belgische kampioen die andermaal mocht zegevieren.

Een mooi duel aan de boorden van het meer in de Lilse Bergen met AA Drink Young Lion Arthur Van den Boer en Starbikes – Vistabuild ploegmaats Geens, Vancompernolle en Allaer in de hoofdrol.

Deel dit bericht