Cas Van Loocke en Giel Lejeune winnen GP Koksijde voor nieuwelingen

WhatsApp Image 2024-01-04 at 10.56.18

Cas Van Loocke was de eerste winnaar in de Grote Prijs Koksijde. Hij was de beste eerstejaars nieuweling voor Maxim Smite en Victor Devos. Giel Lejeune mocht na een ferm duel met Thomas Verdonck met de zege naar huis bij de tweedejaars nieuwelingen. Belgisch kampioen Seppe Sprangers mocht mee op het podium als derde. 

De nieuwelingen begonnen er vroeg aan in Koksijde. Om 9u15 mochten de eerstejaars de spits afbijten en om 10u waren de tweedejaars al aan de beurt. We kregen bij beide leeftijdscategorieën een pittige strijd in het zand.

Met z’n 46 doken de eerstejaars nieuwelingen de duinen van Koksijde in. Cas Van Loocke kon zich onderscheiden in het zand met oorspronkelijk een Franse medevluchter, die verder in de wedstrijd zijn tube eraf reed en een halve ronde te voet moest overbruggen. Hierdoor kwam hij niet meer in aanmerking voor de podiumplaatsen.

Bij de tweedejaars zagen we na de eerste ronde een kopgroep van zes leiders. Giel Lejeune en Thomas Verdonck waren de sterkste in het zand en ontsnapten uit deze ruime kopgroep. Lejeune en Verdonck vochten een knap duel uit in deze zware cross voor nieuwelingen. Giel Lejeune kon zijn concurrent Thomas Verdonck in de laatste ronde afschudden in de technische zandpassages.

Een mooie tweestrijd bij de tweedejaars nieuwelingen dus. “Giel was wat sterker in de technische stroken in de laatste ronde. Ik moest een gaatje van een 5-tal meter laten omdat hij iets sneller af en op de fiets was en kreeg dat gat niet meer gedicht. Het is al het hele jaar spannend tussen ons twee”, vertelde provinciaal kampioen van West-Vlaanderen Thomas Verdonck.

Deel dit bericht