Duitser Oertzen zegeviert bij de junioren na knappe remonte

WhatsApp Image 2024-01-04 at 17.08.17

Bij de junioren kregen we een Duitse zege in de Grote Prijs Koksijde. Max Einer Oertzen kwam uit de achtergrond terug op de duinen en remonteerde in de laatste ronde nog Jasper Schoofs en Thibo Vancompernolle, die tweede en derde waren. 

De kopstart was voor Arthur Van Den Boer, die richting eerste zandstroken al meteen het pak op een lang lint trok. Hij legde er duchtig de pees op in de eerste ronde. Jasper Schoofs nam in de technische passages al snel het commando over en kon ontsnappen samen met Van Den Boer en Yoren Vanhoudt. Het drietal zette de tegenstand meteen op enkele hectometers. Enkel Tibo Vancompernolle en de Hongaar Zsombor Takacs konden in eerste instantie de schade beperken.

Jasper Schoofs was duidelijk de meest technische van de drie vluchters. Hij kon zijn metgezellen afschudden in het zand en leek lange tijd op weg naar de overwinning. Dat was buiten de Duitser Max Einer Oertzen gerekend. Hij was in de achtergrond een sterke wedstrijd aan het rijden en kwam in de slotronde op en over Jasper Schoofs. De Acrog – Tormans renner wist meteen dat het over was. “Ik voelde hem voorbij komen boven op één van de laatste duinen en wist meteen dat het over en uit was, want mijn tank was leeg.”

De Duitse winnaar schrok zelf dat hij nog kon meedoen voor de zege. “Ik ben niet de beste starter, maar heb mijn eigen wedstrijd gereden. Ik hoorde door de luidsprekers dat Jasper Schoofs aan de leiding reed en plots zag ik hem rijden in de laatste ronde. Ik ben er naartoe geknald.”

Tibo Vancompernolle veroverde de derde podiumplaats. Mattise Arys en Yoren Vanhoudt claimden de plaatsen vier en vijf voor de Fransman Rémi Dauman en een teruggevallen Zsombor Takacs.

Een verrassende zege in de Koksijdse duinen voor de Duitser Max Einer Oertzen dus, die enkele Belgen verraste in de finale van deze felbevochten wedstrijd.

 

Deel dit bericht