Alvarado showt in Lille voor het eerst haar regenboogtrui

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS ELITE WOMEN
De Krawatencross in Lille is zaterdag 8 februari de afsluiter van de DVV Verzekeringen Trofee. Voor Ceylin del Carmen Alvarado wordt het haar allereerste wedstrijd in haar regenboogtrui, de Nederlandse hoopt in Lille ook de eindzege in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy op zak te steken. Naast Alvarado verschijnen er nog vier wereldkampioenen aan de start.

Na onder andere overwinningen in Ronse, Loenhout, Baal en Brussel zette Ceylin del Carmen Alvarado afgelopen zaterdag in het Zwitserse Dübendorf de kroon op een ijzersterk seizoen met haar eerste wereldtitel bij de elite.

“De eerste uren en dagen na het WK waren zeer intens”, blikt de 21-jarige Alvarado terug op haar eerste dagen als wereldkampioene. “Het was hollen van afspraak naar afspraak, poseren voor honderden foto’s en handtekeningen uitdelen. En mijn smartphone stond geen minuut stil. Achja, dat neem je er allemaal met de glimlach bij. Eerlijk, ik kan het nog steeds moeilijk geloven. Als ik naar de beelden kijk, dan krijg ik nog steeds kippenvel.”

In de Krawatencross in Lille, de laatste manche van de DVV verzekeringen Trofee, zal Alvarado voor het eerst haar regenboogtrui aan het publiek tonen. Een moment om te koesteren, beseft de renster van Alpecin-Fenix. “Het was één van de redenen waarom ik op het WK absoluut bij de elite wilde starten. Zo kon ik bij een overwinning mijn trui laten zien. En kijk, zaterdag is het zo ver. Dan sta ik aan de start in die fantastische regenboogtrui, zonder twijfel de mooiste trui die er is.”

Op het domein van de Lilse Bergen kan Alvarado nog een mooi extraatje aan toevoegen. In de tussenstand van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy verdedigt ze een comfortabele voorsprong van 2:10. “Met die voorsprong zou er zaterdag normaal niets fout meer mogen gaan, maar de wedstrijd moet altijd gereden worden. Mijn voorbereiding is allesbehalve ideaal, maar dat wil ik niet als excuus inroepen. Uiteraard is het klassement voor mij nog belangrijk. Het zegt veel over mijn regelmaat dit seizoen. Hopelijk kan ik in Lille voor een mooie afsluiter in deze competitie zorgen.”

VIJF WERELDKAMPIOENEN AAN DE START

Voor de toeschouwers in Lille wordt het zaterdag trouwens regenbogen tellen. Naast Ceylin del Carmen Alvarado verschijnen er immers nog vier kersverse wereldkampioenen aan de start. Mathieu van der Poel zette na zijn derde wereldtitel in Dübendorf een punt achter zijn veldritseizoen, maar op de Nederlander na zakken alle andere wereldkampioenen naar de Lilse Bergen af: Thibau Nys (heren junioren), Shirin van Anrooij (dames junioren), Ryan Kamp (heren beloften), Marion Norbert-Riberolle (dames beloften) en Ceylin del Carmen Alvarado (dames elite)

ISERBYT ZEGEZEKER, DUEL BIJ BELOFTEN

Bij de elite heren heeft Eli Iserbyt de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee al op zak. Michael Vanthourenhout en Corné Van Kessel, de eerste achtervolgers die in Lille aan de start verschijnen volgen in de tussenstand al op meer dan vijf minuten. De strijd om de overwinning bij de beloften belooft nog wel spannend te worden. Timo Kielich heeft bij het ingaan van de laatste manche een voorsprong 1:01 op Yentl Bekaert.

Ook de strijd om de DVV Team Trofee krijgt mogelijk nog een spannende afloop. In de tussenstand heeft Alpecin-Fenix een voorsprong van 10:28 op Pauwels Sauzen-Bingoal, maar omdat wereldkampioen Mathieu van der Poel in Lille niet aan de start verschijnt, kan de voorsprong wel eens snel verdwijnen. Om het klassement op te maken tellen de tijden van de twee beste heren elite en de beste vrouw bij de elite. 

Deel dit bericht