Alvarado zet kroon op het werk in Lille

alvaradolille1
Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Krawatencross in Lille gewonnen. In een sprint met twee haalde de Nederlandse het voor haar landgenote Annemarie Worst. Een andere Nederlandse, Shirin van Anrooij, werd derde. Alvarado steekt de eindzege in de Sack Zelbouw Ladies Trophy op zak.

Alvarado paste voor de Parkcross in Maldegem afgelopen woensdag en showde haar regenboogtrui dus pas voor het eerst in het veld van Lille. Het was evenwel niet de wereldkampioene die het commando nam, maar zilveren medaille Annemarie Worst die snel van start ging en een kloofje sloeg, Alvarado zag het gevaar en pikte aan.

Sanne Cant nam het initiatief in de achtervolging, maar zag na de eerste ronde dat het duo een bonus van 5 seconden had. De Belgische kampioene kon dat tempo niet volhouden en het was Inge van der Heijden die overnam, in haar zog volgden Compton en Cant. Ook zij zou het gat niet dichtrijden.

Intussen dikte de voorsprong van het leidersduo aan. Achter hen vochten Van der Heijden, Katie Compton en Shirin Van Anrooij, stevig opgerukt in de tweede koershelft, een duel om de derde plaats uit. Cant was teruggevallen.

Alvarado reed even weg van Worst, maar nekte zichzelf door een valpartij in het zand. De twee dames waren net zoals op het WK, waar toen ook Brand mee knokte, aan elkaar gewaagd en doken samen de slotronde in. Worst haperde vervolgens ook even in het zand en dat kostte krachten. Toch keerde ze terug op het wiel van Alvarado, die uiteindelijk in de sprint de maat nam van Worst.

De 17-jarige Van Anrooij werd op 27 seconden derde. Daarna volgden Van der Heijden, Compton, Van Alphen, Betsema, Cant, Arzuffi en Kay.

Alvarado pakt de eindwinst in het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, voor Worst die op 2:16 strandt. Yara Kastelijn finisht als derde op 11:51.

Deel dit bericht