Belgisch kampioen Corsus topt internationaal podium bij junioren

Golazo
Golazo

Een Belg, een Deen en een Amerikaan. Het podium bij de junioren in de Vlaamse Duinencross Koksijde kleurde internationaal, maar met Yordi Corsus ging de Belgisch kampioen finaal met de bloemen lopen. Bij de nieuwelingen waren de overwinningen voor Arthur van den Boer en de jarige Len Geerts.

Bijna 70 renners uit 13 landen stonden er op de vliegbasis in Koksijde aan de start voor de vijfde manche van de X²O Badkamers Trofee bij de junioren. Er was zelfs een Japanner naar de Belgische kust afgezakt. In de eerste ronde vormde er zich een kopgroep van een zestal renners met de Belgische kampioen (Yordi Corsus), de Deense kampioen (Daniel Nielsen) en de Amerikaanse kampioen (Andrew August).

In de tweede ronde vond Corsus het welletjes. Met een aanval op de klim in de eerste zandpassage schudde hij zijn metgezellen van zich af. De 17-jarige juniorenkampioen fietste al snel een voorsprong van 20 seconden bij elkaar en bouwde zijn voorsprong gestaag verder uit.

“Ik had mijn zinnen op deze wedstrijd gezet”, reageerde Corsus na zijn tiende overwinning van het seizoen. “Vorig jaar was ik hier al tweede. Ik rij graag in het zand en heb vandaag getoond dat deze wedstrijd mij ligt. Dat ik hier win in een internationaal gezelschap maakt deze zege nog mooier.

Op 35 seconden reed Deens kampioen Nielsen naar de tweede plaats, de Pan-Amerikaanse kampioen David Thompson vervolledigde het internationale podium.

Van den Boer en Geerts winnen bij de nieuwelingen

In Koksijde stonden er ook twee wedstrijden voor nieuwelingen op het programma. Arthur van den Boer boekte in de Belgische kampioenentrui zijn negentiende overwinning van het seizoen. “Voor het BK rij ik nog één wedstrijd, ik zou graag met het ronde getal 20 naar Lokeren afzakken”, glunderde van den Boer.

De zege in Koksijde kreeg hij echter niet cadeau. De Duitser Benedikt Benz nam de beste start in de openingsronde, Van den Boer moest meteen in de achtervolging. “Ik heb echter nooit getwijfeld. In de slotronde kon ik nog comfortabel naar de overwinning rijden.” De Duitser Benz en Arjen De Croo vervolledigden de top drie.

De bloemen bij de eerstejaars waren voor de jarige Len Geerts. Hij troefde verrassend topfavoriet Brent Lippens en Daan Urkens af.

Deel dit bericht