Brand demonstreert opnieuw in Krawatencross

CYCLOCROSS X2O TROFEE VELDRIJDEN LILLE KRAWATENCROSS
Er stond opnieuw geen maat op Lucinda Brand, ditmaal in de Krawatencross. De Nederlandse renster van Baloise Trek Lions won in Lille haar zesde van de zeven X²O Badkamers Trofee-manches. Bovendien deed ze ook een uitstekende zaak in het algemeen klassement. Na een zware cross eindigde Annemarie Worst tweede, Ceylin del Carmen Alvardo finishte als derde.

Voor aanvang van de cross bedroeg het verschil amper 21 seconden tussen Brand en Denise Betsema in het algemeen klassement van de X²O Badkamers Trofee. De eerste ronde, met bonusseconden aan het einde van die ronde, was voor Brand dan ook uitermate interessant om haar voorsprong aan te dikken. De Europese kampioene trok er samen met Alvarado vandoor, terwijl Betsema in haar achtervolging onderuit ging. Brand kwam als tweede over de streep en pakte 10 seconden bonus, Betsema greep vanop de vijfde plek naast de extra seconden.

Ook nadien hield Brand de pedalen allerminst stil. Zij verloste zich van Alvarado, die in gezelschap van Worst de achtervolging moest inzetten. Betsema kreeg haar motor niet aan de praat en volgde na twee rondes al op 50 seconden. Op het loodzware parcours in Lille zou het uiteindelijk niet het dagje worden van de renster van Pauwels Sauzen – Bingoal.

Brand ploeterde dan weer wel feilloos door de modder. Zij liet zich niet betrappen op een foutje en gaf de concurrentie geen hoop op een terugkeer. Die concurrentie bestond nog steeds uit Alvarado en Worst. Het duo hield lange tijd gelijke tred, maar aan het einde van de derde ronde sloeg Worst dan toch een kloofje. Zij hield haar voorsprong vast en finishte uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong op Alvarado.

De winnares van de dag was natuurlijk Brand. Zij eindigde met een voorsprong van 57 seconden op Worst. Bovendien doet Brand ook een uitstekende zaak met het oog op eindwinst in de X²O Badkamers Trofee. Door de offday van Betsema (zij eindigde 7e op 2’34”) lijkt de voorsprong, met enkel de cross in Brussel nog voor de boeg, ruim voldoende voor de eindzege.

Deel dit bericht