Cant boekt vier op een rij in IJsboerke Ladies Trophy

2_29025759_CantLoenhout
Sanne Cant heeft in Loenhout voor de derde keer in haar carrière de Azencross gewonnen. Voor de Belgisch kampioene was het al de vierde zege op rij in de IJsboerke Ladies Trophy. Marianne Vos en Thalita De Jong vervolledigen het podium. De Jong blijft wel aan de leiding in de tussenstand, maar ziet Cant naderen tot 46 seconden.

De opening in Loenhout kleurde oranje. Wereldkampioen Thalita De Jong en Lucinda Brand sloegen al snel een kloofje, maar na een schuiver van Brand en materiaalpech bij De Jong werden de kaarten helemaal opnieuw geschud.

Cant nam het commando over, voor Brand ging het in het spoor van de Belgische kampioene te snel. De Jong kreeg in de achtervolging het gezelschap van Marianne Vos, die na een moeizame start toch nog aan het front verscheen, en een opvallend sterke Laura Verdonschot.

Het trio kwam echter te kort voor Cant, die haar indrukwekkende solo beloond zag met haar veertiende overwinning van het seizoen. Vos moest na haar zeges in Diegem en Heusden-Zolder tevreden zijn met de tweede plaats. De zevenvoudige wereldkampioene verwees in de sprint De Jong naar een derde plaats.

In de tussenstand van de IJsboerke Ladies Trophy doet Cant een uitstekende zaak. Dankzij de bonificaties in het begin van de cross en een handvol seconden aan de streep, nadert ze tot op 46 seconden van De Jong. Met Baal en Lille staan er nog twee manches op het programma.

CANT: ‘NOG NIET BEZIG MET KLASSEMENT’

“Dit was eigenlijk geen parcours om alleen te rijden, maar ik ben blij dat ik vandaag getoond heb dat ik ook op kracht een wedstrijd kon winnen”, aldus Cant. “Zo bewijs ik dat het voor mij geen tactische strijd hoeft te zijn. De eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy? Daar ben ik op dit moment nog niet mee bezig. Ik ben vooral tevreden dat ik hier vandaag kon winnen, dat is veel belangrijker dan dat klassement.”

DE JONG: ‘SCHADE BEPERKT’

Thalita De Jong baalde na haar derde stek. “Door dat foutje in de tweede ronde zat er niet meer in dan de schade te beperken”, vloekte de wereldkampioene. “Ik verlies zo twintig belangrijke seconden. Er staan nog twee manches op het programma, daarin is alles nog mogelijk. Hopelijk krijgen we in Baal een zware wedstrijd, dan kan ik mijn kracht eens in de kijker zetten. Misschien kan ik mijn voorsprong dan opnieuw wat uitbouwen.”

VOS: ‘TWEEDE PLAATS HOOGST HAALBARE’

Marianne Vos won in Heusden-Zolder en Diegem, maar meer dan een tweede plaats zat er vandaag niet in. “Dat was het hoogst haalbare”, beseft de zevenvoudige wereldkampioene. “Ik had mijn start helemaal gemist en het gat met Sanne Cant was al snel te groot. Toen ik kwam aansluiten, was de vogel al gaan vliegen. Ach, na die twee zeges is het niet onlogisch dat ik vandaag wat minder goed was.”

Deel dit bericht