Indrukwekkende slotronde levert Brand winst in Loenhout op

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Lucinda Brand heeft de Soudal Ladies Trophy in Loenhout gewonnen. In de Azencross nam de wereldkampioene pas in de laatste ronde afstand van Betsema en Van Anrooij. In het algemeen klassement moet Betsema vijf seconden prijsgeven aan Brand.

In de openingsronde trokken Van Anrooij en Betsema meteen stevig van leer. Het duo fietste enkele fietslengten bij elkaar op het groepje met onder meer Alvarado en Brand. Met het einde van de eerste ronde in zicht kwam Brand aansluiten, maar het was toch Betsema die als eerste over de streep kwam. Daardoor pakte de leidster in het algemeen klassement nog eens tien seconden bonus op Brand.

Nadien bleef het aanvalstrio de druk hoog houden. In de achtergrond knokte Worst zich terug tot bij de koplopers, maar lang kon zij het tempo niet volhouden. Betsema duwde immers nog eens stevig op het gaspedaal. Van Anrooij en Brand moesten vol op de trappers gaan staan, waarna ze de kloof opnieuw konden dichten.

Ook in de daaropvolgende rondes bleven de drie Nederlandse dames aan elkaar gewaagd. Brand en Betsema geraakten niet van elkaar verlost, maar ook Van Anrooij plooide niet. Het was wachten tot in de slotronde vooraleer Brand haar duivels helemaal kon ontbinden. De wereldkampioene zette haar turbo helemaal open en fietste een moegestreden Betsema uit het wiel. Brand kwam na een straffe laatste ronde als eerste over de streep, met Betsema en Van Anrooij op respectievelijk 14 en 33 seconden.

In het algemeen klassement behoudt Betsema haar leidersplaats. Zij moest wel vijf seconden prijsgeven op Brand, waardoor haar voorsprong nog 1’28” bedraagt.

Deel dit bericht