Iserbyt: ‘Onder de indruk? Vooral van mezelf’

CYCLOCROSS DVV TROPHY SCHELDECROSS
Eli Iserbyt kruiste lang de degens met Mathieu van der Poel, maar moest finaal de duimen leggen voor de wereldkampioen. "Ik ben blij dat hij hier vandaag geen minuut wegreed."

De Europese kampioen was tevreden met zijn tweede plaats in de Soudal Scheldecorss. “De wedstrijd is eigenlijk verlopen zoals ik vandaag verwacht had”, sprak de Europees kampioen. “Of ik onder de indruk was van Mathieu? Ik had wel verwacht dat hij er meteen zou staan. Ik was vooral onder de indruk van mijn eigen prestatie. Ik ben blij dat Mathieu op dit parcours geen minuut wegreed. Daar had ik in het begin van de wedstrijd toch even schrik voor.”

Iserbyt had tot de laatste ronde uitzicht op de zege, maar moest in de slotronde zijn meerdere erkennen in Van der Poel. “Bij mij was het beste er af”, is Iserbyt eerlijk. “Ik wist dat hij in het zand het verschil zou maken. Daar moest ik al rekenen op een foutje van Mathieu. Ach, ook op de bergjes was hij al heel sterk. Ik ben vandaag op mijn waarde geklopt.”

Dankzij zijn tweede plaats staat Iserbyt wat steviger aan de leiding in de X²O Badkamers Trofee, maar de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal rekent zich nog niet rijk. “Vorig jaar dacht ik al dat de wereldbeker binnen was. Daar ga ik me nu niet meer aan laten vangen. Ik zal pas zeker zijn als het echt gedaan is. Laat me maar snel vijf minuten hebben op de tweede, pas dan ben ik gerust.”

Pidcock: ‘Blij met eerste podiumplaats’

Tom Pidcock stond in Antwerpen voor het eerst op het podium. “Ik was slecht aan het seizoen gestart”, bekent de Brit. “Dan is het leuker om te crossen als je weet dat je iets kan betekenen.”

“Mijn start was goed, maar al snel verloor ik een aantal plaatsen omdat ik niet agressief koerste. Mijn tweede deel van de cross was veel beter, zo kon helemaal naar voren opschuiven. Dit was vandaag mijn beste cross van het seizoen. De voorbije weken heb ik specifieker getraind, dat heeft duidelijk geholpen. Ik hoop dat ik de komende weken kan wedijveren met Van der Poel en Van Aert. Ik ga niet zeggen dat ik zo goed ben als hen, maar ik wil wel met hen de strijd aangaan.”

Deel dit bericht