Massasprint duidt Ben Turner aan als winnaar

u23lhc
Ongezien. De Azencross in Loenhout voor beloften is vrijdagmiddag beslist in een massasprint. De Brit Ben Turner toonde zich sneller dan Timo Kielich en ploegmaat Loris Rouiller. Niels Derveaux blijft leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Loenhout zag vrijdag 79 beloften vertrekken in de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, maar niemand slaagde erin om voor afscheiding te zorgen. Ploegmaats Ben Turner en Loris Rouiller probeerden in de eerste rondes nog een paar bommetjes te gooien, maar al snel deed er zich pelotonvorming voor.

Het duo had al snel begrepen dat het onmogelijk was om weg te blijven en spaarde zijn krachten. Ook prikjes van Timo Kielich, Jarno Bellens en de Italiaan Jakub Dorigoni draaiden op niets uit. Op twee rondes van het einde dikte de kopgroep aan tot vijftien stuks.

Ook de slotfase zorgde niet voor afscheiding. Een ‘massasprint’ moest de winnaar aanduiden. Turner zette zich bij de laatste passage aan de balken aan de leiding en gaf die na een indrukwekkende sprint niet meer af. Kielich sprintte naar de tweede plaats, Rouiller mocht als nummer drie mee op het podium.

TURNER: ‘JE MOET VAN ANDERE PLANEET KOMEN OM SOLO TE WINNEN’

“Of ik ooit al een veldrit heb gewonnen na een massasprint? Ik wist van bij de start al dat de wedstrijd beslist zou worden in een sprint”, lachte Turner. “Het ging zo snel dat het bijna onmogelijk was om hier weg te geraken. Je moet al van een andere planeet komen om hier solo te winnen. Misschien lukt het Mathieu straks wel. Die is toch wel van een andere orde.’

“In de eerste drie rondes heb ik nog geprobeerd weg te rijden, maar keer op keer kwam er een pak renners terug. In het tweede deel van de wedstrijd heb ik dan beslist of mijn krachten te sparen. Het was mijn bedoeling om in tweede positie de laatste rechte lijn in te gaan, maar ik voelde me zo goed dat ik aan de balkjes de leiding heb genomen. Daarna heb ik niet meer gewacht. Gelukkig kon ik mijn inspanning volhouden tot aan de streep.

Deel dit bericht