Overal de volledige top aan de start, ook 4x Wout en Mathieu

wvax2o
De allerbeste cyclocrossers van het moment zullen aan de start verschijnen van de X²O Badkamers Trofee, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Wout Van Aert is zijn winterplanning nog aan het afronden, maar zal in elk geval in vier manches van de X²O Badkamers Trofee starten. Kortrijk wordt zijn eerste cross deze winter, daarna zal hij er bij zijn in Herentals, Baal en Hamme. Ook Mathieu van der Poel zal vier van de acht manches rijden. Voor het eindklassement wordt het uitkijken naar uittredend winnaar Eli Iserbyt, Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar.

Bij de vrouwen zal in zowat elke Soudal Ladies Trophy de brede top aan de start komen. Denk maar aan de sterke Nederlandse armada met Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en uiteraard ook wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, de eindwinnares van vorig jaar. Maar ook Sanne Cant, zesvoudig winnares van het eindklassement en drievoudig wereldkampioene, tekent present.

Bij de beloften wordt het uitkijken naar Thibau Nys, die in principe elke manche van de X²O Badkamers Trofee zal rijden. De jonge Nys mikt voluit op de eindzege in de Trimetal Rookies Trophy.

Alle wedstrijden van de X²O Badkamers Trofee worden tot nader order met gesloten deuren georganiseerd, dus zonder publiek. Elke manche wordt wel live uitgezonden op VRT in Sporza, zowel de strijd bij de vrouwen elite als bij de mannen elite. Daarnaast zullen ook Eurosport Nederland en Frankrijk én Global Cycling Network (GCN) de acht wedstrijden live brengen.

Deel dit bericht