Pidcock pakt de kassei, Iserbyt blijft leider in DVV Trofee

2_01022412_Koppenberg
Tom Pidcock heeft na een beklijvende sprint de Koppenbergcross bij de beloften gewonnen. Een moegestreden Eli Iserbyt strandde op de tweede plaats, maar blijft wel leider in de DVV Verzekeringen Trofee. Jens Dekker vervolledigde het podium.

Eli Iserbyt nam op de Koppenberg de snelste start. Tom Pidcock raakte in de openingsfase wat ingesloten en werd meteen in de achtervolging gedwongen. Samen met Jens Dekker maakte al snel hij de sprong naar voren. Bij de eerste tussensprint sprokkelde Iserbyt 15 seconden, Pidcock en Dekker verdeelden de tien en vijf seconden.

Een sterke Thomas Joseph naderde na twee rondes tot op vijf seconden van het leiderstrio, maar onder impuls van Dekker zag de ploegmaat van Iserbyt de kloof terug groter worden. De Nederlander van Beobank-Corendon nam de wedstrijd in handen en probeerde Iserbyt en Pidcock onder druk te zetten. Zonder succes.

Het was Iserbyt die op twee rondes van het einde het commando overnam met een aanval op de kasseien. Dekker en Pidcock plooiden, maar kraakten niet. Een ronde later probeerde Pidcock de rollen om te draaien, Iserbyt beet zich vast in het Britse wiel.

Dekker leek uitgeschakeld, maar sloot bij het ingaan van de laatste klim richting de aankomst opnieuw zijn wagonnetje aan. In een beklijvende sprint met drie trok Pidcock het laken naar zich toe. Iserbyt strandde op de tweede plaats, maar blijft wel leider in de DVV Trofee.

PIDCOCK: ‘DACHT NIET DAT IK NOG OVER ELI ZOU GAAN’
“Bij de start raakte ik wat ingesloten en moest ik een paar plaatsen goedmaken, dat lukte vrij vlot”, blikte Pidcock terug. “De aanval van Iserbyt op twee rondes van het einde verraste mij, maar ik ben rustig gebleven en hoopte op mijn eigen tempo de kloof terug dicht te rijden.”

“In de laatste ronde probeerde ik Eli af te schudden. Zonder succes, dus heb ik even ingehouden voor de sprint. Daarin vreesde ik even dat Eli de sterkste was, gelukkig ging ik er nog vlot over.”

ISERBYT: ‘KLASSEMENT IS EEN DOEL’
Iserbyt lag na de finish uitgeteld op de kasseien van de Koppenberg. “Ik was helemaal leeg. Ik hoopte dat de anderen in de sprint zouden stilvallen, maar Pidcock was net iets te sterk. Hij heeft het vandaag heel slim gespeeld. Verliezen in de sprint is nooit leuk, maar ik denk dat iedereen op zijn plaats is geëindigd.”

In het algemeen klassement blijft Iserbyt leider. Hij heeft een voorsprong van 31 seconden op Dekker. “Ik rij dit seizoen alle wedstrijden van de DVV Trofee en heb van het klassement één van mijn doelen gemaakt.”

Deel dit bericht