Pim Ronhaar diept voorsprong in Trimetal Rookie Trophy uit: ‘Ideaal rondje voor mij’

pon
Pim Ronhaar heeft zondag in de Krawatencross in Lille zijn leiderspositie in de Trimetal Rookie Trophy verstevigd. De Nederlander soleerde in de gietende regen naar de zege.

Pim Ronhaar pakte de kopstart en wilde meteen druk zetten op de tegenstand. De Nederlander is immers leider in de Trimetal Rookie Trophy en probeerde om die voorsprong in Lille uit te diepen. “Ik voelde goed van bij de start en zette meteen druk. Aan het einde van de eerste ronde kreeg ik een gat omdat Joran Wyseure een fout maakte in mijn wiel. In de voorlaatste ronde kwam Thibau Nys nog opzetten, maar toen was het zaak om hem af te houden. Het was wachten tot hij kraakte, en dat deed hij uiteindelijk ook.”

Ronhaar pakte uiteindelijk toch weer meer dan een halve minuut. “Die start is niet toevallig: ik heb elke manche al de vijftien bonusseconden bij de tweede ronde gepakt. Dat brengt me al ruim een minuut op in de eindstand. Het ziet er goed uit voor de komende manche in Brussel, maar het is cross. Je weet dus maar nooit.”

Het parcours is modderig. “Voor mij ligt het er ideaal bij. De rechte stroken zijn ‘stoempen’ en het zand ‘zuigt’ echt.”

Deel dit bericht