Ryan Kamp pakt zege in apocalyptische omstandigheden

kampronse
In apocalyptische omstandigheden heeft Ryan Kamp de Soudal Hotondcross voor beloften op zijn naam geschreven. Yentl Bekaert kende een slechte dag, maar blijft ondanks een veertiende plaats leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Het regenweer van de voorbije dagen had het parcours al voor een groot deel omgeschapen in een modderpoel, maar de Soudal Hotondcross voor beloften begon nog wel in droge omstandigheden. Ben Turner en Belgisch kampioen Timo Kielich namen de beste start, maar het duo van Creafin-Fristads verdween al snel aan het front van de wedstrijd.

Yentl Bekaert, de leider in de DVV Verzekeringen Trofee, was de eerste die het commando overnam, maar hij gleed na verschillende valpartijen letterlijk uit de top tien. Ondanks een veertiende plaats blijft de renner van Telenet Baloise Lions wel leider.

Na Bekaert nam Ryan Kamp de wedstrijd in handen. De Nederlandse kampioen kreeg eerst nog Gerben Kuypers en Toon Vandebosch mee in zijn zog, die waren echter niet opgewassen tegen het krachtexploot van de belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal.

In de tweede helft van de wedstrijd gingen de hemelsluizen boven Ronse helemaal open. Het publiek opende de paraplu’s, maar voor de renners werd het glibberen en glijden richting de aankomst. In de slotronde werd zelfs Kamp niet gespaard. De Nederland ging tegen de grond op de schuine kant, maar had voldoende voorsprong om zijn zege veilig te stellen. Gerben Kuypers en Joran Wyseure maakten de top drie vol.

KAMP: ‘DIT ZIJN DE MOOISTE CROSSEN OM TE WINNEN’

“Wat een zware wedstrijd”, pufte winnaar Ryan Kamp. “Door de regenval was het in de laatste twee rondes moeilijk om recht te blijven. Op de schuine kant kon je in het begin nog gewoon fietsen, nu was dat bijna onmogelijk.”

“Ook ik begon te sukkelen. Met een stevige schuiver tot gevolg. Ik was plots alle controle over mijn fiets kwijt. Ik gleed naar beneden en mijn fiets bleef boven liggen, dat was toch even schrikken. Op het einde zijn dit echter de mooiste crossen om te winnen. Deze wedstrijd staat al hoog aangeschreven, in deze omstandigheden is het nog mooier.”

BEKAERT: ‘LEIDERSPLAATS IS TROOSTPRIJS’

Yentl Bekaert blijft ondanks een veertiende plaats wel leider in de DVV Verzekeringen Trofee. “Daar kan ik echter niet tevreden mee zijn. Voor mij is dit een troostprijs. Ik was goed gestart, maar kreeg na twee rondes een klap van de hamer. Een valpartij was het begin van een reeks sukkelen. Door de regenval maakte ik nog meer foutjes en zakte ik steeds verder weg. Ik verloor vandaag veel tijd, hopelijk kan ik die leidersplaats de volgende wedstrijd vasthouden. De verschillen zijn echter klein, het zal een strijd worden tot de laatste cross.”

Deel dit bericht