Stars and Stripes domineren Helen 100 Trophy

helen100loenhout
De Amerikaanse Lizzy Gonsalus heeft de Azencross in Loenhout, de tweede manche in de Helen 100 Trophy, op haar naam geschreven. Ze haalde het met een solo voor de Britse Zoe Backstedt en de Nederlandse Fem van Empel.

Na de Hotondcross in Ronse was de Azencross in Loenhout het decor voor de tweede manche van de Helen 100 Trophy, een regelmatigheidscriterium voor dames junioren. In de Antwerpse grensgemeente verschenen maar liefst 61 rensters aan de start.

De Amerikaanse Lizzy Gonsalus, de nummer twee van de Pan-Amerikaanse kampioenschappen, probeerde in de tweede ronde de wedstrijd in handen te nemen, maar moest bij het ingaan van de slotronde wel het gezelschap dulden van haar landgenote Madigan Munro en de Nederlandse Fem van Empel. Topfavoriete Zoe Backstedt volgde op een handvol seconden op de vierde plaats.

Een nieuwe versnelling in de slotronde was wel voldoende voor Gonsalus om het laken naar haar toe te trekken. De Amerikaanse reed solo naar de overwinning. Backstedt schoof nog op naar de tweede stek, Van Empel vervolledigde de top drie.

Deel dit bericht