Toon Aerts is eindwinnaar X²O Badkamers Trofee: ‘Ik had van dit klassement een doel gemaakt’

tooneendje
Toon Aerts domineerde de Krawatencross in Lille en pakte zo in twee slagen ook de eindwinst van de X²O Badkamers Trofee binnen. "Deze eindwinst stond op mijn bucketlist."

“Dit soort dagen heb ik meestal op training”, lachte Toon Aerts kamerbreed na zijn dubbelslag. “Vandaag kon ik het volhouden. Eindelijk win ik ook eens een koers in de buurt; dat is ook voor het eerst. Ik wou niet zozeer de kopstart nemen. Ik had vooraf gezegd: het wordt heel goed of heel slecht. Ik had wat last van de jetlag en ik had wat kopzorgen om mijn ribben de afgelopen dagen. Niet de beste week achter de rug, maar op de dag van de cross lukte het wel. Mede door het parcours”

Aerts sukkelde met een spierscheur tussen de ribben, waardoor hij slecht sliep deze week in combinatie met de jetlag. “Volgens de kiné zou het genezen moeten zijn binnen de twee weken. Dat valt nog wel mee. Mentaal en fysiek was het niet de makkelijkste week, maar vandaag dan wel een mooie cross. Laten we hopen dat dit nog een kantelpunt is naar twee mooie weken.”

Het parcours ligt de eindwinnaar van de X²O Badkamers Trofee. “Ik had schrik van de start, met mijn ribben in gedachten. Maar die lukte vrij goed. Ik was ook niet de enige die last had van de jetlag. Dat zagen we ook in Maldegem, waar we een gesloten koers kregen. Op een zwaar parcours als vandaag is het ieder voor zich: dat ligt mij wel.”

De X²O Badkamers Trofee is binnen. “Ik had een doel gemaakt van dit klassement. De andere twee had ik intussen gewonnen. Deze eindwinst is iets om af te vinken van de bucketlist. Enkel het WK winnen staat er nu nog op.”

Deel dit bericht