Van Aert: ‘Zo koers ik het liefst’

2_01051520_VanAertKop
Voor de tweede keer op rij winnaar in de DVV Verzekeringen Trofee. "Met niemand rekening houden en gewoon rijden, zo koers ik het liefst. Toch is het klassement niet binnen", aldus de trotse winnaar.

“Ik wil op elk parcours mijn best doen. Mijn tactiek was om tempo te zetten vanaf de eerste ronde”, legt Van Aert het verhaal van zijn wedstrijd uit aan de finish. “Tempo zetten en zo de anderen onder druk zetten was mijn doel vandaag.”

“Dit was de eerste wedstrijd dat ik de echte Wout Van Aert heb getoond”, zegt de winnaar trots. “De laatste ronde was het lastigst. Toch was het tegelijkertijd ook genieten.”

Of hij met een kleine twee minuten op eerste achtervolger Kevin Pauwels het klassement binnen heeft? “Dat denk ik niet”, aldus Van Aert. “Twee jaar geleden had ik twee minuten achter op Nys na twee manches. Toen draaide het nog volledig om. Maar natuurlijk is het wel beter om al twee minuten voorsprong te hebben.”

Wat Van Aert dacht over het nieuwe parcours? “Het nieuwe parcours ligt me niet 100%. Maar ik sprak daarnet met de organisator en die vertelde dat ze de weide vanuit vorige edities niet meer kunnen gebruiken. De nieuwe finish op de top van de Koppenberg is wel uniek.”

Deel dit bericht