Van der Poel: ‘Heb mezelf toch een beetje verbaasd’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Mathieu Van der Poel boekte in de Azencross in Loenhout al zijn 19e overwinning van het seizoen. Voor niemand een verrassing, toch heeft de Europese kampioen zichzelf verbaasd.

“Ik had niet verwacht dat ik hier zo’n lange solo succesvol zou afronden”, bekende Van der Poel. “Zeker niet na het wedstrijdverloop in de andere crossen. Een paar jaar geleden won Toon hier, dat was ook na zo’n snelle cross. Of ik een goede toneelspeler ben? Nee, ik heb mezelf vandaag echt wel een beetje verbaasd.”

“In de eerste ronde wou ik zo goed mogelijk weg zijn met het oog op die tussensprint. Als je hier slecht weg bent, dan mag je het vergeten. Dan kan je niet meer opschuiven. Ik wou Toon dan ook zo weinig mogelijk kans geven om die vijftien seconden te pakken.”

In de tussenstand van de DVV Trofee nadert Van der Poel tot op amper elf seconden van Toon Aerts. Na de Koppenberg bedroeg het verschil nog meer dan vier minuten. “Dat heeft mij toen wel gemotiveerd om in dit klassement toch nog een goei te doen naar de eindzege. Iets wat onmogelijk lijkt, dat zie ik als een mooie uitdaging.”

“Vorig jaar won ik de DVV Trofee met meer dan vijf minuten voorsprong, dus ik wist dat er nog wel een kans was. Ik ben dan ook heel blij dat ik vandaag terug volledig in de strijd zit voor het eindklassement.”

Deel dit bericht