Van der Poel wint spannende strijd in Soudal Scheldecross

thieuschelde
Mathieu Van der Poel heeft de Soudal Scheldecross in de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. Hij haalde het in een aangename wedstrijd van eeuwige rivaal Wout Van Aert.

Lars van der Haar en Kevin Pauwels namen de beste start in de Soudal Scheldecross en omdat Mathieu van der Poel werd opgehouden, moest hij in de beginfase achtervolgen. De Europese kampioen kwam echter weer vooraan aansluiten en Wout Van Aert maakte kennis met het decor. De vogel leek vliegen, maar de wereldkampioen wou niet plooien en sloot uiteindelijk terug aan.

Van Aert ging in de heuvelzones op kop rijden en zijn tempo bepalen. We leken af te stevenen op een sprint, maar de loopstrook in het zand besliste daar anders over. Van der Poel versnelde meteen daarna en Van Aert kon het wiel niet houden. De Nederlander boekte zo zijn 18de overwinning van het seizoen voor Van Aert op 3 seconden en Laurens Sweeck op 1’06”. 

In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee verstevigt Van der Poel zijn leidersplaats. Op donderdag 28 december staat in Loenhout met de Azencross de zesde manche van de DVV Trofee op het programma. Daarna volgen nog de GP Sven Nys in Baal (op 1 januari) en de Krawatencross in Lille (op 10 februari).

Deel dit bericht