Wyseure verstevigt leidersplaats in Trimetal Rookie Trophy na winst in Koksijde

Golazo
Golazo

Joran Wyseure heeft zichzelf opgevolgd als laureaat bij de U23 in de Vlaamse Duinencross in Koksijde. De wereldkampioen verstevigt zo zijn leidersplaats in de Trimetal Rookie Trophy. Europees kampioen Emiel Verstrynge en Witse Meeussen vervolledigden het podium.

Wyseure had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, maar zakte met vertrouwen af naar Koksijde. Een jaar geleden schreef hij de zandcross al op zijn naam, dit jaar bevestigde hij dat hij uitstekend door het zand klieft.

De kopstart was voor Victor Van De Putte, maar die werd vooraan al snel afgelost door Wyseure en Verstrynge. De wereldkampioen en de Europese kampioen maakten er een spannend duel van, maar bij een versnelling van Wyseure in de voorlaatste ronde moest Verstrynge definitief de rol lossen. De Europese kampioen kwam finaal als tweede over de meet, Witse Meeussen kon als enige in de buurt blijven van Wyseure en Verstrynge en reed naar de derde plaatS.

“Eindelijk, die eerste zege is binnen”, haalde de renner van Crelan-Fristrads opgelucht adem. “Ik stond al vaak op het podium dit seizoen, maar die zege bleef toch uit. Ik heb me vandaag dan ook bewust niet in de strijd om de bonificaties gemengd, daardoor kon ik energie sparen. Dat heeft duidelijk geloond.”

In de tussenstand van de Trimetal Rookie Trophy doet Wyseure een uitstekende zaak. Hij bouwt zijn voorsprong op Victor Van de Putte verder uit. “De eindzege was bij het begin van het seizoen al een doel. Met vijf podiumplaatsen in vijf crossen heb ik het al uitstekend gedaan, maar het is te vroeg om te zeggen dat de eindzege al binnen is. Eén keer pech is voldoende om die voorsprong kwijt te zijn. Vandaag was die zege voor mij veel belangrijker dan het klassement.”

Deel dit bericht