2019: Ben Turner boekt in Baal derde triomf in DVV Verzekeringen Trofee

u23baal
Ben Turner verkeert in uitstekende vorm en dat heeft hij in de GP Sven Nys nog eens in de verf gezet. Na zijn sprintzege in Loenhout won de Brit in Baal ook de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften.

Na winst in Loenhout en een tweede plaats in Loenhout stond Ben Turner met veel vertrouwen aan de start in Baal, maar het was Lander Loockx die in de eerste helft van de cross de wedstrijd hard probeerde te maken.

De renner van Creafin-TüvSüd stond voor de wedstrijd tweede in de DVV Verzekeringen Trofee op 1:01 van leider Niels Derveaux en probeerde de West-Vlaming van bij de start onder druk te zetten. Niet zonder succes. Loockx pakte bij de DVV bonificatiesprint vijftien seconden, Derveaux sprokkelde tien seconden.

Het duo kreeg het gezelschap van een kwartet: ploegmaats Ben Turner en Loris Rouiller van IKO-Beobank en het duo Toon Vandebosch en Mathijs Wuyts van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Loockx, Vandebosch en Wuyts probeerden de wedstrijd in handen te nemen, maar hun prikjes zorgden niet voor afscheiding.

Een versnelling van Turner in de voorlaatste ronde was wel succesvol. De Brit zette de concurrentie onder druk net na de trappen. Loockx en Rouiller beten zich nog even vast in zijn spoor, maar ook zij moesten finaal de rol lossen.

Zo snelde Turner solo naar zijn derde overwinning van het seizoen, zijn derde triomf ook in de DVV Trofee na winst in Niel en Loenhout. Loockx verzekerde zich van de tweede plaats, Rouiller mocht als derde mee op het podium.

TURNER: ‘WILDE GRAAG EENS SOLO WINNEN’

“Het is de eerste keer dit jaar dat ik na een solo kan winnen”, glunderde Turner. “Ik wilde zo graag eens tijd hebben om te vieren en zonder stress naar de finish rijden. Dat is me vanaag gelukt. Fantastisch. In het begin voelde ik me nochtans niet zo goed, maar na mijn goede resultaten van de laatste weken voelde ik me goed en had ik veel vertrouwen.”

“Met mijn techniek heb ik vandaag het verschil te maken. Net voorbij de trappen kon ik net iets sneller rijden, daarna ben ik op die nieuwe dirt jumps à bloc gegaan. De eerste liggen er een beetje angstaanjagend bij, maar het is best wel leuk om te doen. Ik had het nog nooit gezien in een cross.”

DERVEAUX: ‘HET WORDT EEN SECONDESPEL’

In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee houdt Niels Derveaux, vierde in de daguitslag, 48 seconden over op Lander Loockx. “Hoe ik mijn kansen op de eindzege inschat? Als Brussel een zware cross wordt, moet ik daar wel wat tijd kunnen nemen. Al verwacht ik dat het een secondenspel wordt tot in Lille”, voorspelt Derveaux.

Deel dit bericht