2019: Van der Poel: ‘Het wordt nog een felle strijd

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Mathieu van der Poel heeft in de GP Sven Nys een dubbelslag gerealiseerd. De Europese kampioen won zijn 21ste wedstrijd van het seizoen en neemt in de DVV Trofee de leiding over van Toon Aerts.

Van der Poel was door een val al vroeg in de wedstrijd op achtervolgen aangewezen. “Die val was mijn eigen schuld”, gaf de Nederlander toe. “Ik was goed vertrokken en wou een gooi doen naar die vijftien bonificatieseconden. Daardoor sneed ik die bocht na de materiaalpost veel te hard aan en bleef ik met mijn stuur achter een paaltje hangen.”

Lang duurde het oponthoud niet en op het einde van de tweede ronde had Van der Poel al opnieuw aansluitng gevonden. Al liep het daarna bijna opnieuw mis. “Aan de ‘dirt jumps’ ga ik bijna opnieuw tegen de vlakte omdat ik een verkeerd spoor begon te schuiven, daarna rij ik ook nog lek. De cross verliep dus weer enorm incidentrijk. Ik had gehoopt meer voorsprong bijeen te sprokkelen maar door allerlei omstandigheden is dat niet echt gelukt. Ik hoop dat ik daarmee alle pech voor 2019 al heb gehad.”

“Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik een goede zaak doe, maar het eindklassement is zeker nog niet binnen. Ik verwacht nog een felle strijd. Er mag bovendien niets mislopen. Zo verloor ik vandaag ook vijftien seconden in de tussensprint.”

Deel dit bericht