7 op rij voor Van Aert in Baal ondanks val en kapotte schoen

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS
Wout van Aert heeft op de Grote Prijs Sven Nys nog maar eens zijn hoogvorm geëtaleerd. Van Aert was heer en meester tijdens de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. Een valpartij met bijhorende materiaalpech zorgde even voor paniek, maar de Belgische kampioen ging opnieuw op en over Tom Pidcock op weg naar zijn zevende zege op rij van het seizoen.

Wout van Aert heeft in Baal nog maar eens bewezen dat hij dé man van het moment in het veld is. Op het loodzware parcours van de Grote Prijs Sven Nys rekende Van Aert af in de slotronde met een sterke Tom Pidcock. De Brit was voorbij de Belgische kampioen gereden na een valpartij waarbij Van Aert noodgedwongen een schoenwissel moest doorvoeren.

Die wissel kostte hem meer dan 20 seconden achterstand, maar Van Aert overbrugde dat verschil in geen tijd. Eli Iserbyt probeerde aan te klampen bij een ontketende Van Aert. Iserbyt legde beslag op de derde plaats en doet een goede zaak in het klassement van de X²O Badkamers Trofee. Voorin keerde Van Aert terug tot bij Pidcock. Het duo zou in de slotronde een verbeten duel uitvechten om de zege, tot Van Aert aan de boom ging schudden. De olympische kampioen in het mountainbiken moest passen. Van Aert stormde naar zijn zevende zege van het seizoen en hield tien seconden voorsprong over op de Brit.

Toon Aerts pakte in de beginfase van de wedstrijd 15 bonificatieseconden. Aerts moest onder meer na een val gas terugnemen en zou vrede moeten nemen met de vierde stek op 1’15 van de winnaar. Hij blijft wel het klassement van de X²O Badkamers Trofee aanvoeren. Michael Vanthourenhout vervolledigde de top vijf.

Deel dit bericht