Aerts: ‘Dit overtreft al mijn eerdere zeges’

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
De emoties laaiden hoog op bij Toon Aerts na zijn zege op de Koppenberg. De kopman van Telenet Fidea Lions vloog in de armen van zijn vriendin en manager Sven Nys. "Dit is mooier dan het EK en die zeges in de wereldbeker", genoot de renner uit Rijkevorsel.

“Ooit wil ik die kassei mee naar huis nemen”, droomde Toon Aerts begin deze week nog van een zege in de Koppenbergcross. Een paar dagen later mag hij het kinderkopje van de Koppenberg al op zijn vensterbank zetten.

“Misschien moet ik nu maar mikken op die tweede kassei”, lachte Aerts. “Ik had wel gehoopt om mee te doen voor de overwinning, maar ik had niet verwacht dat ik effectief zou winnen. Mijn trainer had er nochtans een goed oog in. Hij voelde aan dat ik klaar was om hier te winnen.”

Voor Aerts is het de derde overwinning van het seizoen na de twee wereldbekers in Waterloo en Iowa. “Maar dit overtreft toch alles. Twee jaar geleden was het EK mijn mooiste overwinning en in september kwamen daar die wereldbekers bij. Maar dit … Dit is de klassieker der klassiekers.”

Dankzij zijn zege en de volle buit bij de Toyo Tires tussensprint wordt Aerts de eerste leider in de DVV Trofee. Gaat hij voluit voor eindwinst? “In de Superprestige sta ik ook tweede en in de wereldbeker sta ik nog aan de leiding”, rekende Aerts uit. “Ik zal dus keuzes moeten maken. Misschien kan ik dan beter vol gaan voor het klassement waar de wedstrijden mij het best liggen.” Met de Azencross in Loenhout en de GP Sven Nys in Baal krijgt Aerts in de DVV Trofee alvast enkele wedstrijden waar hij vaak goed voor de dag komt.

Deel dit bericht