Aerts: ‘Ik droom ervan om die kassei mee naar huis te nemen’

2_30022803_aertskoppenbergcover
De Koppenbergcross is op donderdag 1 november de seizoensopener van de DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019. In Oudenaarde hoopt Toon Aerts Europees kampioen Mathieu Van der Poel het vuur aan de schenen te leggen. "Ooit wil ik die kassei op mijn vensterbank zetten."

Na zes zeges in zes wedstrijden is Van der Poel donderdag de grote favoriet om zichzelf op te volgen op de erelijst. Uitdager Toon Aerts hoopt er net zoals vorig jaar een spannende strijd van te maken. “De Koppenbergcross, dat is voor mij de eerste afspraak van het seizoen met een wedstrijd zoals ik ze graag heb”, haalt de renner van Telenet Fidea Lions zijn hartje op.

“Een zware cross met veel hoogtemeters. Bovendien zijn de weersomstandigheden opnieuw zoals het hoort bij de cross: koude temperaturen en regen. Al zal het parcours na één regenbui nog niet omgetoverd worden in een modderpoel.”

Aerts stond dit jaar al acht keer op het podium en won de twee wereldbekers in de Verenigde Staten. De Koppenbergcross winnen wordt een zware klus, beseft de Kempenaar. “Mathieu is dit jaar heel sterk. Allicht wordt het donderdag een spannende strijd voor de tweede plaats, al hoop ik op de Koppenberg toch wat langer bij hem in de buurt te blijven. Die podiumplaatsen zijn leuk, maar ik zou er met plezier vijf inruilen voor een overwinning op de Koppenberg. Dit is een échte klassieker in het veldritseizoen, evenwaardig aan de wedstrijden in de wereldbeker. Het is een droom om die kassei ooit eens mee te nemen naar huis. Dan krijgt die zeker een mooi plaatsje op de vesterbank.”

Vorig seizoen werd Aerts tweede in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee, ook dit jaar heeft hij een doel gemaakt van een mooie klassering. “Met de Koppenberg, Loenhout en Baal krijg ik in dit criterium de meeste wedstrijden die me goed liggen. Bovendien spreekt dat tijdsklassement me wel aan. Je moet niet voor een plaats strijden, maar wel voor een goede tijd.”

OPEN STRIJD BIJ DE DAMES

Het podium bij de dames kleurde vorig jaar heel internationaal. De Amerikaanse Katie Compton schreef het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam en haalde het voor de Britse Nikki Brammeier en de Nederlandse Maud Kaptheijns. Sanne Cant was dan weer de sterkste in vijf van de acht wedstrijden.

Ook dit jaar belooft het een open strijd te worden. Zo zagen we dit jaar in de belangrijkste wedstrijden al acht verschillende winnaressen. Wie wordt het donderdag? Met wereldkampioene Sanne Cant, titelverdedigster Helen Wyman, Katie Compton, Eva Lechner, Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi, Nikki Brammeier en Sophie De Boer staat er alvast een uitgebreid pakket kanshebsters aan de start.

TOYO TIRES TUSSENSPRINT

Het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee wordt net zoals de voorbije edities opgemaakt op basis van de reële tijdsverschillen, met een maximum van vijf minuten per manche. Indien een renner niet aan de start van de wedstrijd verschijnt, wordt hem een forfait van vijf minuten aangerekend. Er is een eindklassement voorzien voor beloften, dames elite en heren elite.

In elke manche van het regelmatigheidscriterium wordt na anderhalve ronde een Toyo Tires Tussensprint georganiseerd. De winnaar van de tussensprint krijgt 15 bonificatieseconden, de tweede 10 seconden, de derde 5 seconden.

Deel dit bericht