Aerts: ‘Pas na Lille zal ik de strijdbijl begraven’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Na een spannend secondespel in de Azencross houdt Toon Aerts in het algemeen klassement van de DVV Trofee nog elf seconden over op Mathieu Van der Poel. De renner uit Rijkevorsel beseft dat het een moeilijke klus wordt, maar blijft strijdvaardig.

In Loenhout sloeg Mathieu Van der Poel al in de eerste ronde een kloofje. Toon Aerts en co bleven lange tijd op een handvol seconden hangen, maar moesten de Europese kampioen dan toch definitief laten gaan.

“Mathieu was vandaag gewoon te sterk voor ons”, geeft Aerts toe. “Het was onmogelijk om dat tempo een hele wedstrijd vol te houden. Bovendien werd er in ons groepje na een tijd in snokjes gereden. Dat is niet goed om het tempo te onderhouden. Gelukkig kon ik in de laatste ronde nog een aantal seconden terugnemen. Ik ben niet van plan mijn voorsprong zomaar prijs te geven.”

Met een voorsprong van elf seconden wordt het echter moeilijk om die eerste plaats in de DVV Trofee vast te houden, beseft Aerts. “Ik geloof dat er nog steeds iets mogelijk is, al zal het parcours in Baal er allicht ook niet zwaar bij liggen. Maar ik zal blijven knokken tot het einde. Pas na de slotmanche in Lille zal ik de strijdbijl begraven.”

VAN AERT: ‘IK KON HEM NIET VOLGEN’

Wout Van Aert won de spurt om de tweede plaats, maar was eerlijk in zijn analyse. “Ik zat perfect geplaatst, maar ik kon Mathieu niet volgen. Hij was vandaag gewoon beter. In Zolder kon ik op het einde nog wat terrein goedmaken, maar Mathieu was toen in het begin van de wedstrijd wel te sterk voor ons. Ik geloofde nog niet dat we de rollen vandaag zouden kunnen omkeren.”

Deel dit bericht