Aerts: ‘Was extra gemotiveerd’

2_01055809_AertsKoppenberg
Toon Aerts werd op de Koppenberg knap tweede. Het was voor de renner van Telenet Fidea Lions allicht zijn laatste wedstrijd in de trui van Europees kampioen. "Het was fantastisch om hier mee vooraan te koersen."

Vorig jaar reed Aerts op de Koppenberg zijn eerste wedstrijd als Europees kampioen, vandaag was het zijn laatste cross voor het EK in Tabor. “Dat heeft me vandaag wel extra gemotiveerd om me hier te tonen. Nog één keer rijden met een bril en een fiets met sterren … Volgende week moet dat er allicht allemaal af.”

Aerts spaarde zijn krachten niet en toonde dat hij naar zijn beste vorm toegroeit. “Het is leuk om terug tussen de renners te koersen waar ik thuishoor. Op voorhand was het nog wat afwachten wat de krachtverhoudingen vandaag zouden zijn, maar ik heb veel op kop kunnen rijden. Het tempo moet toch hoog gelegen hebben, anders was Van Aert niet gelost.”
In de slotfase moest Aerts Van der Poel laten gaan? “Of ik onderweg wat energie had moeten sparen? Misschien had ik dan wat extra kracht gehad in de finale, maar als ik van kop ging, dan stokte het tempo. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik over mijn toeren ben gegaan. Door mijn trainingen op de tijdritfiets heb ik geleerd beter mijn eigen tempo te bepalen.”

Deel dit bericht