Alvarado: ‘Met losse schoen durfde ik niet sprinten’

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Baal afgerekend met Lucinda Brand. De wereldkampioene maakte met een versnelling in de slotronde het verschil. "Op mentaal vlak is dit een belangrijke zege."

De vijfde manche van de Soudal Ladies Trophy mondde uit in een driestrijd met Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Denise Betsema. Nadat Betsema door een schuiver in de slotronde de rol moest lossen, rekende de wereldkampioene na een versnelling af met Brand.

Het was een verplichte versnelling. “In de laatste ronde stelde ik vast dat mijn schoen los zat”, verklapt Alvarado. “Omdat ik had geen tijd meer om die vast te maken, moest ik wel alleen binnenkomen. Bij een sprint was ik gegarandeerd uit mijn schoen geschoten.”

De zege in Baal was voor Alvarado ook mentaal vlak een belangrijke triomf, nadat ze de voorbije weken meestal de duimen moest leggen voor Brand. “Ik voelde dat de vorm de laatste weken steeds beter werd en dat ik die van Lucinda benaderde. Vandaag was de bevetiging dat ik goed bezig ben en dat het harde werk loont.”

Brand: “Alvarado was technisch beter”

Lucinda Brand kon zich neerleggen bij de overwinning van Alvarado. “Ceylin was vandaag technisch iets beter en op de laatste klim had ik ook niet meer de punch om haar aanval op te vangen. Ook op kracht was ze dus net iets sterker.”

In de tussenstand van de Soudal Ladies Trophy behoudt Brand een voorsprong van 58 seconden op Betsema, Kastelijn volgt al op 4:49. De Nederlandse is van plan haar leidersplaats ten volle te verdedigen, ondanks het WK in Oostende eind deze maand. “Zoals een bekend voetballer ooit zei: elk nadeel heb zijn voordeel. Er is voor ons geen Nederlands kampioenschap, we krijgen dus een extra break om ons voor te bereiden op het WK.”

Deel dit bericht