Alvarado: ‘Misschien was dit wel mijn beste cross’

CYCLOCROSS AZENCROSS LOENHOUT
Onverwachts. Zo noemt Ceylin del Carmen Alvarado haar machtsgreep in de SackZelfbouw Ladies Trophy. Haar landgenote Annemarie Worst geeft de strijd om het eindklassement echter niet op.

Het was een straf nummertje dat Alvarado vrijdag in Loenhout opvoerde. De Nederlandse won de Azencross met bijna twee minuten voorsprong op Sanne Cant en Annemarie Worst.

“Ik had het niet zien aankomen”, lachte Alvarado haar tanden bloot. “Ik was van plan om voor het klassement te rijden, maar ik had niet verwacht dat ik zo vroeg alleen zou zitten. Ik dacht dat we lang met een groepje zouden samen blijven, maar misschien reed ik vandaag wel mijn beste cross. Dankzij deze zege sta ik nu plots aan de leiding van de SackZelfbouw Ladies Trophy en voer ik alle verschillende klassementen aan. Mooi.”

CANT: ‘BEMOEDIGENDE PRESTATIE’

De strijd om de tweede plaats was in Loenhout veel spannender. Annemarie Worst en Katie Compton deden een gooi naar de dichtste ereplaats, maar het was Sanne Cant die als eerste na Alvarado over de streep reed.

“Een bemoedigende prestatie”, toonde Cant zich tevreden. “Al had ik wel het geluk dat ze net na de start bijna allemaal tegen de grond gingen. Ik was zelf pas als dertigste weg, maar zag ze dan op de brug liggen en kon hen zo net passeren.”

“Alvarado heb ik heel de wedstrijd niet gezien. Die kloof? Als je hier het juiste ritme hebt, dan kan je ver weg rijden. In de strijd om de tweede plaats kon ik in het drijfzand in de strook na de post het verschil maken. Eén keer doortrekken was voldoende om een gaatje te forceren.”

WORST: ‘KLASSEMENT IS NOG NIET VOORBIJ’

Annemarie Worst werd derde, het slechtste nieuws was dat ze in de SackZelfbouw Ladies Trophy veel tijd verloor. Worst begon nog met 56 seconden voorsprong op Alvarado, maar verlaat Loenhout met 57 seconden in het krijt.

“Ik had een slechte dag: geen power, last van de rug, ? Op dit rondje heb je die kracht wel nodig. Vind je hier niet het juiste ritme, dan is het moeilijk om een kloof te dichten. Misschien heb ik donderdag in Zolder te veel krachten verspeeld. Het klassement? De rollen zijn omgedraaid, maar de eindzege is nog niet weg. Er komen nog drie lastige crossen aan waarin er nog veelt tijd goedgemaakt kan worden.”

Deel dit bericht