Alvarado voert groots nummer op in Azencross

alvarado2712
Ceylin Alvarado heeft met groot machtsvertoon de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, gewonnen. De Nederlandse had bijna twee minuten voorsprong op Sanne Cant en Annemarie Worst.

Net na de start sloegen meteen enkele rensters tegen de vlakte. Voornaamste slachtoffer was Loes Sels, die wat later zou opgeven. Voorin was het opnieuw Nederland boven. Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand en Yara Kastelijn bezetten meteen de eerste plaatsen. Tot bij de eerste passage aan de brug. Kastelijn smakte tegen de vlakte en nam een pak rensters mee in haar tuimelperte. De Nederlandse kampioene Lucinda Brand blesseerde zich aan de enkel en het scheenbeen en zou wat later uit de wedstrijd stappen.

Alvarado, Worst en de Amerikaanse Katherine Compton hadden deze massale valpartij netjes ontweken en konden zo in die volgorde aan de tweede ronde beginnen. Sanne Cant, die na een mindere start een felle remonte had ingezet, volgde als vierde op 27 seconden, gevolgd door de Canadese Maghalie Rochette en Ellen Van Loy.

De 21-jarige Alvarado bleef doorgaan en diepte haar kloof verder uit op haar naaste concurrente Worst. Bij het ingaan van de derde ronde had Alvarado al een voorsprong van 37 seconden op Worst en 58 seconden op het duo Cant en Compton. Worst ging dan nog eens overkop en zo werd meteen duidelijk dat Alvarado alleen op weg was naar winst. Worst werd wat later ingelopen door het duo Cant-Compton.

In de strijd voor de dichtste ereplaats had Cant net voor het ingaan van de slotronde afstand genomen van haar metgezellen. Compton probeerde nog naar het wiel van de wereldkampioene toe te rijden, terwijl Worst even op de adem trapte. Laatstgenoemde slaagde er nog in Compton te remonteren en zag in de laatste rechte lijn Cant als tweede finishen.

Aan de suprematie van Alvarado was in Loenhout helemaal niets te doen. Zij haalde het na een demonstratie voor Cant, die strandde op 1:45 van de 21-jarige Nederlandse. Worst wist de laatste podiumplaats in de wacht te slepen, voor de Compton. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi legde beslag op de vijfde plaats.

In het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy neemt Ceylin del Carmen Alvarado de leiding over van haar landgenote Annemarie Worst en dit met een voorsprong van 57 seconden. Cant is de beste Belgische op plaats 6 met een achterstand van 8:22.

Deel dit bericht