Alvarado wint loodzware moddercross in Ronse

alvarronse
Ceylin del Carmen Alvarado heeft op een loodzwaar modderparcours de Sack Zelfbouw Ladies Trophy in Ronse op haar naam geschreven.

Eva Lechner ging in de openingsfase meteen onderuit. Op de schuine kant kwam ook Yara Kastelijn in de problemen en sloeg Alvarado een kloofje. De Hongaarse Kata Blanka Vas kwam even in tweede positie te liggen, maar een valpartij en materiaalproblemen sloegen haar terug. Kastelijn stapelde de valpartijen op en voorin liep Alvarado steeds verder weg. Na de eerste passage aan de finish volgde Annemarie Worst in tweede positie op 19 seconden, Kastelijn op 29 en Sanne Cant op 42 seconden. 

Vader Roodhooft ging met de fiets tegen de grond in de post en zorgde even voor oponthoud bij Alvarado. Die valpartij deed haar duidelijk geen deugd, want Worst verkleinde het gat. Cant was ondertussen Kastelijn gepasseerd voor de derde plaats. Worst kreeg Alvarado in het vizier en passeerde haar zelfs, maar ging onderuit en was opnieuw op achtervolgen aangewezen. In de achtergrond was Kastelijn opnieuw derde op 48 seconden en werd Cant ingehaald door Evie Richards, maar dat duo volgde al op meer dan anderhalve minuut.

Alvarado vond opnieuw de goede tred en zou winnen met 21 seconden voorsprong op Worst. De derde plaats was voor Kastelijn op 1’12”, voor Richards op 1’45” en Cant op 2’22”. Kim Van De Steene pakte plaats 7 op 2’37”, net na Alice Maria Arzuffi. Ellen Van Loy finishte als achtste op 2’50”.

Annemarie Worst blijft aan de leiding in het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, maar moet wel 21 seconden inleveren en heeft nu nog 1’01” voorsprong op Alvarado en 57 seconden op Kastelijn.

Deel dit bericht