Arthur Van Den Boer verslaat taaie Amerikaan in eerste cross van het jaar

WhatsApp Image 2024-01-01 at 16.48.17

De junioren mochten de spits afbijten dit jaar in de GP Sven Nys. Op het modderige parcours op en rond de Balenberg toonde Arthur Van Den Boer zich de sterkste. Hij kreeg het niet cadeau, want moest afrekenen met de Amerikaan Henry Coote. Hij bood serieus wat weerwerk, maar een sterke Van Den Boer kon in de tweede helft van de cross definitief afrekenen met zijn concurrent van over de oceaan en ging meteen zegevierend het nieuwe jaar in. 

Vanaf de eerste ronde al zagen we de waardeverhoudingen op het loodzware parcours in Baal. Arthur Van Den Boer en de Amerikaan Henry Coote maakten meteen het verschil. Van Den Boer, die zijn broer Seppe kon opvolgen op de erelijst, kon in de eerste ronde een beperkte voorsprong uitbouwen op zijn concurrent. Door een foutje in de materiaalpost ging Coote op en over de AA Drink Young Lion gaan. Zo kregen we in de eerste cross van het jaar een waar duel tussen de Belg en de Amerikaan.

Toch was het Van Den Boer die zijn metgezel bleef onder druk zetten. Hij kon telkens een voorsprong van enkele meters nemen, maar was nooit helemaal verlost van de taaie Coote. In de derde ronde zagen we het verschil eindelijk wat groter worden, maar dat verklaarde de Amerikaan achteraf. “Ik reed lek in het tweede deel van de ronde en verloor daardoor wat meer tijd. Het gat was een stuk groter geworden en ik was niet in staat om het nog te dichten.”

Arhtur Van Den Boer kon zo naar de zege rijden in deze felbevochten moddercross. “Ik kon telkens wel een verschilletje maken, maar het was nooit groot genoeg in de beginfase. In het tweede deel van de wedstrijd kon ik Coote achterlaten. Ik kende de Amerikaan niet, maar hij maakte het me niet gemakkelijk.”

Mats Vanden Eynde reed een sterke wedstrijd, maar eindigde een kleine twee minuten achter de twee koplopers. Voor de derde plaats werd hij niet meer bedreigd. Ryan Laenen kon de Fransen Rémi Daumas en Florian Fery afhouden voor de vierde plaats.

Een mooie cross om het jaar mee te starten, terwijl het volk toestroomt op de Balenberg. Een ferme opwarmer voor een fantastische (top)sportdag in Baal.

Deel dit bericht