Bentveld heerst van start tot finish in Loenhout

Juniorenvrouwen
De Nederlandse juniore Leonie Bentveld heeft de X²O Badkamers Trofee in Loenhout op haar naam geschreven. Bentveld was oppermachtig in Loenhout en reed van start tot finish aan de leiding. Aan de finish had ze ruim één minuut voorsprong op de nummers twee en drie.

Leonie Bentveld heeft het zegegebaar mogen maken op de Azencross in Loenhout. De Nederlandse was de beste in de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee voor junioren. Bentveld nam meteen de touwtjes in handen in Loenhout en sloeg al in de openingsronde een kloof van om en bij 20 seconden. De 17-jarige renster zou haar voorsprong stelselmatig uitdiepen.

Aan de finish bedroeg haar voorsprong ruim een minuut op de nummers twee en drie, respectievelijk de Tsjechische Vanda Dlaskova en de Nederlandse Mirre Knaven. Bentveld is dankzij haar zege ook de leidster in de tussenstand van de X²O Badkamers Trofee bij de junioren vrouwen.

‘Ik ben zeker heel tevreden. Het was een mooi parcours en blij om hier te winnen. Ik hoop mijn voorsprong uit te bouwen in de komende manches, aangezien de manche in Lille samenvalt met het Nederlands kampioenschap’, klonk het bij de winnares.

Deel dit bericht