Betsema: ‘Heel intensieve wedstrijd’

CYCLOCROSS DVV TROPHY SCHELDECROSS
Denise Betsema blijft maar winnen. In Antwerpen boekte ze al haar negende overwinning in zestien wedstrijden. De Nederlandse blijft echter nuchter. "Het WK? Een grote droom, maar een moeilijke opgave."

Betsema maakte in Antwerpen al vroeg het verschil en zag de concurrentie pas terug op het podium. “Toch was het best spannend. Al snel had ik een voorsprong van een tiental seconden, maar daar bleef hij dan ook de hele wedstrijd rond schommelen. Uiteindelijk was het voldoende en mocht ik af en toe zelfs een foutje maken.”

Het parcours aan de Schelde kon Betsema wel bekoren. “Het water deed me zelfs een beetje denken aan mijn thuisbasis, al was het vandaag ook wel heel erg koud. Bovendien lag het zand er wel heel zwaar bij. Het kostte veel krachten om er door te lopen te fietsen. Dat maakte er een heel intensieve wedstrijd van.”

Voor Betsema was het de 9de zege in 16 wedstrijden. “Dat is best wel veel”, beaamt de Texelse. “Het is mooi om in de winning mood te blijven. Het WK? Dat is een grote droom, maar het wordt een moeilijke opgave om die droom te verwezenlijken.”

VERDONSCHOT MET BREDE GLIMLACH

Met Laura Verdonschot stond er nog een tweede renster van Marlux-Bingoal op het podium. De Limburgse haalde aan de finish haar breedste glimlach boven. “De voorbije weken ging het al de goede kant op en na een goede stage doet deze derde plaats uiteraard heel veel deugd.”

“Ik was nochtans niet goed weg en toen ik terug kwam aansluiten, was Denise al weg. Ik denk dat ze uiteindelijk wel te sterk was. Ondanks die mindere start kwam ik nog heel dicht bij Lucinda (Brand, nvdr.). Misschien was er anders wel iets meer mogelijk geweest, al ben ik ook heel blij met die derde plaats.”

Deel dit bericht