Brand sprint sneller dan Cant

brand28
Twintig jaar na Daphny Van den Brand heeft opnieuw een Nederlandse de Azencross in Loenhout gewonnen. In de sprint nam Lucinda Brand de maat van Sanne Cant en Denise Betsema.

Sanne Cant kon voor de vierde keer op rij de Azencross in Loenhout winnen, maar op het snelle parcours kreeg de wereldkampioene al snel een trio met zich mee: eerst Loes Sels en Denise Betsema. Even later pikte ook Lucinda Brand haar wagonnetje aan.

Ceylin del Carmen Alvarado maakte van het kwartet zelfs een kwintet en even later dikte de kopgroep zelfs aan tot negen stuks, met onder andere Compton, Van Loy en Verdonschot. Brand had echter geen zin in een wegwedstrijd en schudde opnieuw aan de boom. Alleen Cant en Betsema konden het tempo van de Nederlandse kampioene volgen.

Brand hield de druk hoog, maar kon een sprint niet vermijden. De winnares van de wereldbekers in Namen en Tabor was echter sterk genoeg om zelfs na al haar beukwerk de klus te klaren. Cant sprintte naar een tweede plaats, Betsema werd derde. In de achtergrond strandde Verdonschot na een indrukwekkende finale op de vierde plaats.

In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy bouwt Cant dankzij haar tweede plaats en de bonificatieseconden onderweg haar voorsprong op Sels verder uit.

BRAND: ‘VOLLEDIG OP MIJN TANDVLEES’

Brand boekte in Loenhout haar vierde zege van het seizoen. “Ik had het niet meteen verwacht”, bekende de Nederlandse kampioene. “Ik heb een hele wedstrijd geprobeerd om de wedstrijd hard te maken, maar kreeg de anderen niet uit het wiel.”

“Zat iedereen bij de sprint op zijn tandvlees? Ik ook hoor (lacht). In de laatste rondes heb ik het tempo hoog gehouden. Voor de sprint was het belangrijk om niet te vroeg aan te zetten. Dat ik twintig jaar na Van den Brand hier ook kan winnen, is wel mooi. Ook ik ben hier voor het eerst in een internationale veldrit begonnen. Nu sta ik mooi mee op die erelijst.”

CANT: ‘ER ZAT VEEL SNEE OP HAAR SPRINT’

“Ik had hier graag voor de vierde keer gewonnen, maar dat is jammer genoeg niet geluk”, sprak Cant. “Ik ging nochtans als tweede in een zetel de laatste rechte lijn in, maar er zat nog heel veel snee op de sprint van Lucinda. Ik geraakte er nog naast, maar er niet meer over. Lucinda is ook niet de minste. Als je op de weg de Omloop Het Nieuwsblad kan winnen, dan kan je wel met een fiets rijden.”

Deel dit bericht