Cant geeft eindzege nog meer kleur met winst voor eigen volk

cantlillecover
Sanne Cant heeft voor de vijfde keer de Krawatencross op haar naam geschreven. De wereldkampioene rekende voor eigen volk af met Denise Betsema en Loes Sels. Cant pakt ook de eindzege in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Vier keer had Sanne Cant de Krawatencross al op haar naam geschreven, maar in de openingsfase keek de wereldkampioene zaterdag even de kat uit de boom. Het was Inge van der Heijden, de wereldkampioene bij de beloften, die als eerste het initiatief nam.

Na de openingsronde achtte Cant haar moment gekomen. Ze reed het gaatje met Van der Heijden dicht en graaide ineens de vijftien bonificatieseconden mee om haar eindzege in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy helemaal veilig te stellen. Cant en Van der Heijden kregen een sterke Loes Sels mee, even later pikte ook Denise Betsema haar wagonnetje voorin aan.

In de slotronde sloeg Cant dan toch haar slag. Van der Heijden moest als eerste lossen. Een versnelling in de heuvelzone was voldoende om ook definitief afscheid te nemen van Betsema en Sels.

Cant soleerde zo naar haar vijfde zege in de Krawatencross, in de sprint om de tweede plaats hield Betsema Sels af. Van der Heijden werd vierde.

EINDZEGE VOOR CANT

Met haar zege in Lille stelde Cant ook haar eindzege in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy veilig. Loes Sels en Nikki Brammeier mochten als tweede en derde de wereldkampioene flankeren op het podium.

“Voor eigen volk is het altijd leuk om te kunnen winnen, zeker als wereldkampioene”, genoot Cant van haar zege. “Door de wind was het lastig om op kop te rijden, maar ik heb het juiste moment afgewacht en heb in de slotronde mijn kans gegrepen. Had ik kunnen wegrijden met Loes, dan had ze van mij mogen winnen. Zij heeft hier lang gewoond en ook voor haar is het een thuiswedstrijd.”

Sels werd uiteindelijk derde, maar toonde zich tevreden met haar podiumplaats. “Ik ben blij dat het goede gevoel terug is. De laatste twee weken draaide het voor mij iets minder. Jammer genoeg viel dat net samen met het WK. Of ik aan de zege heb gedacht? Dan had er iemand een foutje moeten maken. Uiteindelijk heb ik zelf een bijna perfecte wedstrijd gereden, dus kan ik alleen maar tevreden zijn.”

Deel dit bericht