Cant ongenaakbaar in Essen

cantessen
Sanne Cant is de winnares bij de vrouwen in de DVV Verzekeringen Trofee van Essen. De wereldkampioene had een kleine voorsprong op Nikki Brammeier en Katie Compton.

Sanne Cant liet er geen gras over groeien en zette meteen de tegenstand onder druk. Helen Wyman miste haar start door een valpartij, terwijl haar landgenote Nikki Brammeier net wel goed weg was. Samen met Cant nam ze de beste aanloop richting finale. De wereldkampioene kreeg naast het gezelschap van de Britse kampioene ook de Amerikaanse kampioene Katie Compton bij zich.

Voor de veelvuldige Belgisch kampioene ging het nog niet snel genoeg. Cant drukte opnieuw het gaspedaal in en dwong de rest tot kleine foutjes. Even verderop maakte de terugkerende ex-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot indruk. Als allerlaatste gestart rukte ze in enkele ronden tijd op naar de vierde stek. Cant, duidelijk vol vertrouwen, bleef haar voorsprong intussen verder uitbouwen.

Aan de meet had Brammeier 9 seconden voorsprong op Brammeier, 25 op Compton en 42 op Ferrand-Prévot, die voor het eerst in twee jaar nog eens aan de start van een veldrit verscheen. Tweede Belgische was Loes Sels met een knappe vijfde plaats op 56 seconden. Ellen Van Loy kwam als zevende over de meet, Kim Van de Steene als tiende.

In het algemeen klassement van de IJsboerke Ladies Trophy leidt Compton met 3’22” op Brammeier en 4’05” op Wyman. Cant, die niet alle crossen reed, staat zevende op 9’48”.

Cant: “Aftellen naar honderdste overwinning”

Vier zeges op een rij: Cant is na een moeilijke seizoensstart weer haar dominante zelve. “Ik wist niet dat ik er al vier op een rij gewonnen had”, aldus de wereldkampioene. Met deze zege komt Cant aan 98 zeges. “Ik ben aan het aftellen, ja. Ik hoop snel aan de honderd te zitten. Zo’n aantal zegt veel over je carrière. Ik kijk er zeker naar uit. ”

Binnenkort duikt naast Ferrand-Prévot ook Marianne Vos het veld in. “Het is plezant als ze erbij zijn. Hun aanwezigheid zorgt voor meer aandacht, alleen maar goed voor de sponsors en rensters. Ik mis geen aandacht, maar zeker in Antwerpen zal het interviewtentje extra vol staan met Nederlanders.”

Compton: “Geen goede dag”

De Amerikaanse kampioene was ontevreden over haar start en miste ook een stel superbenen. “Nikki en Sanne reden te makkelijk van mij weg. Best ontgoocheld”, stelde ze vast. “Ik voel me oké, maar mis nog wat extra trainingsarbeid. Niet eenvoudig in dit koude België (lacht). De drukste periode van het seizoen komt eraan.” Compton was eerlijk op de vraag of de kloof met Cant momenteel te groot is. “Ze rijdt veel straffer als ik, dus ja. Zeker vandaag, want ze was technisch en fysiek top. Sanne groeit richting Kerstmis.”

 

Deel dit bericht