Ceylin Alvarado ontdooit na sprint met Lucinda Brand: ‘Kwestie van wie het langste volhield’

sprintlillealva
Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Soudal Ladies Trophy-manche van de Krawatencross in Lille gewonnen na een sprint met wereldkampioene Lucinda Brand. Achteraf bibberde de Nederlandse, maar kon ze zich verwarmen met de overwinning.

“Ik heb weinig gevoel in mijn kaken”, lachte de ex-wereldkampioene. “Dit was een hele spannende wedstrijd, de hele cross lang. Vandaag was het met z’n allen duelleren om de zege. We gingen elk eens naar de leiding. Ik had eigenlijk de hele wedstrijd het gevoel dat ik met een chasse patate bezig was, omdat ik eerst Betsema en Cant niet direct kon bijbenen. In de laatste ronde verwachtte ik dat Lucinda zou doorzetten.”

De wereldkampioene trok inderdaad door, maar toch haalde ‘Alva’ de overwinning binnen. “Zij bepaalde het tempo de laatste ronde, maar ik won uiteindelijk de sprint. We konden mooi naast elkaar sprinten, da’s natuurlijk ook de bedoeling. Het was een kwestie van wie het langste volhield. Het is fijn om nog eens te winnen. Zeker omdat ik Lucinda klop in de sprint, wat ze zelf heel goed kan.”

Deel dit bericht