Corendon-Circus eindwinnaar DVV-Team Trofee

MathieuLille1
Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu Vandepoel en Sanne Cant, heeft de DVV-Team Trofee gewonnen. Ook in de laatste manche van het jaar in Lille, won Corendon overtuigend.

In de laatste manche van het DVV klassement heeft Corendon-Circus alweer de beste tijd neergezet. Dit is opnieuw een afspiegeling van het voorbije seizoen waarin Corendon maar liefst zes van de acht manches won. Enkel in Oudenaarde toen Mathieu van der Poel een offday had en in Brussel toen er geen tweede elite heer van de ploeg over de meet kwam, wonnen respectievelijk Telenet-Fidea en Marlux-Bingoal een manche. 

Ondanks de dominantie van Van der Poel zorgde de DVV-Team Trofee toch voor spanning in de cross. In Niel was het een secondenspel. Corendon was amper 14 seconden sneller dan Telenet-Fidea, maar in andere crossen werd er gegoocheld met minuten. Na de Koppenberg stond Corendon-Circus immers 6 min 17 achter op Telenet Fidea.  In Hamme werd die achterstand met 3 min 45 meer dan gehalveerd, vooral omdat Tom Meeusen als een kamikaze het wiel van Mathieu kon houden tot de voorlaatste ronde.

Telenet-Fidea verloor veel tijd in de Scheldecross omwille van forfait van Ellen van Loy. De achterstand van bijna acht minuten kon dus een pak lager liggen al is de overwinning van Corendon-Circus verdiend. De derde plaats is weggelegd voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De ploeg had in de eerste twee manches al teveel tijd verloren om echt mee te vechten voor de eindzege. Marlux-Bingoal valt net langs het podium.

Deel dit bericht