David Haverdings wint Trimetal Rookie Trophy na spannende strijd

WhatsApp Image 2023-02-12 at 12.08.41

De Nederlander David Haverdings won de Krawatencross voor de beloftencategorie. Met zijn zeven vochten ze om de zege in Lille een spannende strijd uit om de overwinning. In de voorlaatste ronde waagde Joran Wyseure zijn kans, maar een valpartij in de laatste ronde gooide roet in het eten. Haverdings had alles op de laatste ronde gezet en kon in de laatste ronde genoeg voorsprong nemen in de technische stukken om de overwinning mee naar Nederland te nemen.

Ex-wereldkampioen Joran Wyseure en Witse Meeussen trokken er als een speer vandoor en Wyseure graaide de bonificatieseconden mee om zo zijn kansen op de eindoverwinning nog groter te maken. Victor Van De Putte, David Haverdings en Emiel Verstrynge konden in de tweede ronde de oversteek maken naar de twee leiders en vormden zo een sterke kopgroep van vijf renners. Het was Van De Putte die de kloof kon dichten.

In de eerste wedstrijdhelft was het Belgisch kampioen Meeussen die regelmatig aan de boom schudde en het verschil probeerde te maken. Hoogstens een paar seconden kon hij verzamelen, telkens kwamen zijn medevluchters terug aansluiten. Een sterke terugkeer van Arne Baers en Ward Huybs, die nog konden komen aansluiten bij de vijf leiders. De finale ging dus in me zeven leiders. Joran Wyseure kon in de voorlaatste ronde een mooie voorsprong opbouwen, maar kwam ten val in de allerlaatste ronde. In die laatste ronde achtte Baloise Trek Lion Haverdings zijn kans en hij kon op de technische stroken genoeg voorsprong opbouwen om naar de zege te sprinten in de laatste rechte lijn.

“Ik zette alles op de laatste ronde en heb overal mijn medevluchters proberen passeren waar mogelijk, zodat ik druk kon zetten op de technische stukken”, vertelde de Nederlandse winnaar, die tijdens die passages soms twee renners tegelijk voorbij stak. Emiel Verstrynge moest proberen vrede nemen met de tweede plaats. “Ik heb te veel werk in de eerste crosshelft gestoken om Witse Meeussen terug te halen. Daar kreeg ik weinig hulp bij dus dat kostte me wel wat krachten, die ik in de finale waarschijnlijk tekort kom.” Victor Van De Putte mocht als derde mee op het podium. “Ik maakte te veel foutjes om meer uit deze cross te halen”, besloot de Deschacht-Maes-Hens renner.

Ondertussen verzekerde Joran Wyseure zich van de eindwinst in de Trimetal Rookie Trophy. Hij kan volgende week naar Brussel met mathematisch genoeg voorsprong.

Haverdings schudde een perfecte laatste ronde uit de benen en won de Trimetal Rookie Trophy.

Deel dit bericht