Del Grosso ziet knappe remonte beloond met mooiste overwinning

2_27015607_delgrosso2712
Bij de junioren is de Azencross uitgedraaid op een Nederlands duel. Na een knappe inhaalrace trok de vinnige Tibor Del Grosso aan het langste eind. De renner van Callant-Doltcini haalde het voor Twan van der Drift. Ward Huybs hield de Belgische eer op het podium hoog.

De beste start in Loenhout was voor Twan van der Drift. De rijzige Nederlander kreeg in de openingsfase de Amerikaan Magnus Sheffield mee in zijn spoor, maar die moest in het tweede deel van de wedstrijd definitief de rol lossen.

Van der Drift leek op weg naar een lange solo. Dat was echter zonder Tibor Del Grosso gerekend. Als eerstejaars nog een kopje kleiner dan Van der Drift, maar na een moeizame start schoof de Nederlander van Callant-Doltcini helemaal naar voren op.

Met twee Nederlanders op kop doken we op twee rondes van het einde de finale in. Op de lange rechte stukken was het eerst nog aanklampen voor Del Grosso, maar in de technische zones kon hij wel het verschil maken. Bij het ingaan van de slotronde had hij de rollen al omgedraaid.

Del Grosso gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en schreef met de Azencross in Loenhout zijn mooiste overwinning van het seizoen op zijn naam. Eerder was hij al de sterkste in de Nacht van Woerden. Van der Drift hield probleemloos zijn tweede plaats vast, Ward Huybs vervolledigde het podium.

Deel dit bericht