Denise Betsema: ‘Baal toch een beetje’

CYCLOCROSS KASTEELCROSS ZONNEBEKE
Denise Betsema maakte indruk tijdens de Soudal Ladies Trophy in Loenhout. De Nederlandse werd echter niet beloond voor haar werklust, want in de slotronde ging Lucinda Brand aan de haal met de overwinning. Ze blijft wel leider in de tussenstand van de X²O Badkamers Trofee.

De sterkste vrouw in koers zijn, maar niet op het hoogste trapje van het podium staan: het kan. Denise Betsema was op de Azencross in Loenhout ijzersterk. In de slotronde moest ze echter haar meerdere erkennen in wereldkampioene Lucinda Brand. ‘Ik voelde me heel goed, dus misschien was ik vandaag wel de sterkste in de koers. Maar degene die als eerste over de finish komt, is de winnaar en dat was ik niet helaas.’

‘Het is fijn om je zo sterk te voelen, maar toch baal ik een beetje nu. Een sprint met twee dames uit dezelfde ploeg zou sowieso moeilijk worden. Ik moest dus initiatief nemen in de laatste ronde met het risico dat Lucinda over mij kwam. Gelukkig kon ik de schade beperken in de tijd, want ook het klassement in de X²O Badkamers Trofee is voor mij van groot belang.’

Deel dit bericht