Denise Betsema: “Ik ben tevreden, maar had liever gewonnen”

LIVE FEED Action pictures of  the 'Urban Cross Kortrijk' cyclocross cycling event on Saturday 26 November 2022 in Kortrijk, the second stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition.
BELGA PHOTO JASPER JACOBS
LIVE FEED Action pictures of the 'Urban Cross Kortrijk' cyclocross cycling event on Saturday 26 November 2022 in Kortrijk, the second stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Denise Betsema eindigde als derde in de CAPS Urban Cross Kortrijk, meetellend voor de Soudal Ladies Trophy. Lange tijd dicteerde ze de wedstrijd, maar in de slotfase moest ze haar concurrentes Marianne Vos en Ceylin Alvarado laten gaan. “Ik moest kiezen en heb gekozen voor het klassement”, verklaarde ze achteraf haar tactiek.

Toen Lucinda Brand op achterstand belandde, kwam Denise Betsema voor een luxeprobleem te staan. “Ik moest kiezen tussen het klassement of  strijden voor de overwinning vandaag”, legde ze na afloop uit. “Ik heb de knop omgezet en voor de leidende positie gereden. Natuurlijk hoopte ik ook nog aanspraak te maken op de zege, maar Marianne en Ceylin waren zeer sterk.”

Vos ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. “Ze was misschien niet de sterkste vandaag, maar alleszins de slimste. Ik wilde echter Brand niet terug laten keren. Ik heb de leidende positie in het klassement gepakt, dus mijn missie is geslaagd. Het is nu zaak om aan de leiding te blijven.”

Deel dit bericht