Drie op een rij voor Cant in Loenhout

2_28025900_LoenhoutDames
Twee dagen na haar honderdste profzege heeft Sanne Cant ook de Azencross in Loenhout gewonnen. De wereldkampioene was ondanks een 'mindere dag' te sterk voor Lucinda Brand en Katie Compton. De Amerikaanse vergroot wel haar voorsprong in de IJsboerke Ladies Trophy.

Maud Kaptheijns nam de start voor haar rekening, maar reed zich nog in de eerste ronde vast. Helen Wyman en Eva Lechner probeerden het commando over te nemen, maar kregen geen ruimte van Sanne Cant.

Derde keer goede keer. Een versnelling van Lucinda Brand zorgde wel voor afscheiding. Alleen Cant kon het tempo van de Nederlandse, vorige week nog winnares in de Waaslandcross, volgen.

Katie Compton probeerde na een lange achtervolging het kloofje met het leidersduo te dichten, maar een nieuwe versnelling – deze keer van Cant – sneed de Amerikaanse de adem af. Ook voor Brand ging het nu te snel.

Cant domineerde en controleerde. Brand spartelde in de slotronde nog even tegen, maar kon Cant niet meer van zege nummer 101 houden. Voor de Lilse de derde zege op rij in de Azencross en haar vierde triomf dit seizoen in de IJsboerke Ladies Trophy.

CANT: ‘VECHTEN TEGEN MEZELF’

Sanne Cant had alle tijd om haar zege in Loenhout te vieren. Nochtans had de wereldkampioene er vooraf geen goed gevoel bij. “De benen waren niet goed en ik had me voorgenomen om het vandaag rustig aan te doen. Plotseling had ik toch een gaatje. Daarna was het vechten tegen mezelf en het slechte gevoel. Toen Lucinda in de laatste ronde tot zes seconden naderde, heb ik zelfs even getwijfeld om ze terug te laten komen. Gelukkig was het parcours vandaag in mijn voordeel.”

Voor Cant was het al haar vijfde zege in de Azencross, de derde op rij. “Zo’n reeksje is altijd mooi. Ik rij hier ook gewoon graag. Met het uitbundig publiek aan de kant is het altijd genieten.”

Deel dit bericht