Dubbelslag voor Iserbyt in Baal: dagzege en eindwinst

2_01014025_IserbytLoenhout
Eli Iserbyt blijft ongenaakbaar in de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften. De Europese kampioen sloeg op nieuwjaarsdag een dubbelslag in de GP Sven Nys: dagzege en eindwinst. Adam Toupalik en Tom Pidcock vervolledigden het podium.

De overwinning in Baal is voor Iserbyt al de zesde in zeven manches van de DVV Trofee. De West-Vlaming kreeg de zege echter niet cadeau. Adam Toupalik zette Iserbyt van bij de start onder druk.

Het resultaat: een schitterend spektakel met wisselende kansen van start tot finish. Toupalik reed een paar keer alleen weg, maar zag Iserbyt iedere keer terugkeren. In de achtervolging speelde Tom Pidcock. Vanuit een geslagen gewaande positie knokte de Brit zich terug in de strijd. In de slotronde moest Pidcock dan toch het hoofd buigen voor Toupalik en Iserbyt.

Toupalik ging met een kleine klein de slotronde in, maar kon zijn voorsprong niet vasthouden. Op de beklimming van de Balenberg sloeg Iserbyt zijn slag: op en over de Tsjech richting dagzege en eindwinst.

ISERBYT: ‘GESUKKELD MET DE BANDENDRUK’

Iserbyt genoot van zijn dag- en eindzege. De eerste zege in het nieuwe shirt van Marlux-Bingoal. “Het was een felbevochten overwinning. Adam was vandaag heel goed en zelf sukkelde ik met de bandendruk. Daardoor maakte ik veel foutjes en kon Adam een paar keer wegrijden. Op het einde kon ik dankzij een beter spoor in de beklimming van de Balenberg het verschil maken.”

Met nog één manche in de DVV Trofee is de eindzege voor Iserbyt al binnen. In het algemeen klassement heeft hij een onoverbrugbare voorsprong op nummer twee, Yannick Peeters. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, vijfde in Baal, volgt al op 8:29.

“Ik ben blij dat die eindzege al binnen is. Zo vroeg op het seizoen heb ik al twee doelen binnen. Dat geeft mij meer gemoedsrust naar de kampioenschappen toe”, besloot Iserbyt.

Deel dit bericht