DVV Verzekeringen Trofee was opnieuw ‘schot in de roos’ (VIDEO)

TS026699
In feestzaal Den Eyck in Kasterlee kwamen maandagavond de renners bij elkaar voor het Slotgala van de DVV Verzekeringen Trofee. "Ook deze editie was weer een schot in de roos", blikte organisator Erwin Vervecken tevreden terug.

Een dag na de Sluitingsprijs in Oostmalle verzamelde de veldritwereld zich opnieuw in de Kempen. In feestzaal Den Eyck in Kasterlee kwamen de renners samen voor het Slotgala van de DVV Verzekeringen Trofee.

Christophe Impens en Erwin Vervecken van Golazo blikten terug op een succesvolle editie. “De CAPS Urban Cross in Kortrijk, de nieuwkomer dit seizoen, was meteen een groot succes”, stelde Impens tevreden vast. “Vooraf waren er wel wat vraagtekens, maar sportief werd het een mooie editie. Dat beaamde ook Eli Iserbyt. Met 9.600 toeschouwers was het ook qua publieke belangstelling een overrompeling.”

Niet alleen in het veld was er veel aandacht voor de manches van de DVV Verzekeringen Trofee. Ook de Vlaamse tv-kijker blijft verknocht aan het veldrijden. “De kijkcijfers blijven op het zelfde niveau, met bijna 800.000 kijkers voor de Brussels Universities Cyclocross”, stelt Impens tevreden vast. “Bij de dames zitten de kijkcijfers nog steeds in stijgende lijn, met iedere cross tussen de 300 en 500.000 kijkers en een gemiddeld marktaandaal van 52 procent.”

Voor de veldritliefhebbers die volgend seizoen de wedstrijden van de DVV Verzekeringen Trofee in het buitenland willen volgen, is er goed nieuws. Impens: “De samenwerking met Eurosport voor de komende drie seizoenen is bevestigd. Op internet zal Global Cycling Network wereldwijd voor de streaming van onze wedstrijden zorgen.”

SPORTIEF SUCCES

Erwin Vervecken liet zijn licht schijnen over het sportieve verloop van de DVV Verzekeringen Trofee. “Sportief was deze editie opnieuw een schot in de roos”, toonde Vervecken zich tevreden. “In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy bij de dames kenden we een spannend verloop met een internationale strijd, verschillende winnaressen en wisselende scenario’s aan de leiding.”

Ook de Helen Wyman 100 Trophy voor dames junioren, gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel, was een voltreffer. “We hebben de voorbije jaren altijd een voortrekkersrol genomen in het veldrijden voor vrouwen”, aldus Vervecken. “De organisatie van deze wedstrijden was een logische volgende stap.”

De eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee is voor Eli Iserbyt. “Dit is een mooie beloning voor een verrassend sterk seizoen, waarin ik een mooie groei heb gekend. Figuurlijk dan toch (lacht). Met mijn coach Rudi Van de Sompel ben ik heel vroeg specifiek richting het crossseizoen toe beginnen werken. Dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.” In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy ging de eindzege naar Ceylin del Carmen Alvarado, Timo Kielich was de sterkste bij de U23.

Ook bij de renners viel de cross in Kortrijk duidelijk in de smaak. “Ze hebben er een hele mooie wedstrijd van gemaakt, het was een meer dan geslaagde editie”, aldus Iserbyt. Annemarie Worst, de runner-up in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, sloot zich aan bij de West-Vlaming. “Samen met Brussel was het toch wel een van de leukste crossen. Heel veel draaien en keren, dat ligt me wel.”

5.000 EURO VOOR TO WALK AGAIN

De eindzege in de DVV Team Trofee was dit seizoen voor Alpecin-Fenix. De ploeg ontving een cheque van 5.000 euro en schenkt die aan To Walk Again. “We kennen Marc Herremans, die mee aan de basis van dit goede doel lag”, aldus ploegmanager Philip Roodhooft. “Bovendien hebben ze een afdeling in het ziekenhuis in Herenthout. We weten dat het geld heel goed besteed zal worden.”

De eindzeges in de Toyo Tires Quick Start waren voor Eli Iserbyt, Ceylin del Carmen Alvarado en Timo Kielich.

Deel dit bericht