Eli Iserbyt: “Ik kreeg meer en meer stress”

WhatsApp Image 2024-02-18 at 17.12.04

 

Eli Iserbyt boekte in de Memorial Paul De Knop zijn vijftigste profzege en had daar toch een doel van gemaakt. Hij klopte zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout en Joris Nieuwenhuis. 

“Het was heel belangrijk voor mij. Ik kreeg eigenlijk meer en meer stress naarmate de wedstrijd was begonnen, want ik wilde toch iets van maken. Realistisch gezien moest het vandaag gebeuren, want in Oostmalle vind ik een parcours dat me iets minder goed ligt. In het begin had ik wat moeite om het tempo te volgen, maar dan begin ik de schuine kant super goed te rijden en ik denk dat ik daar het verschil maak. Ik zag dat Michael op kop reed met de rest in zijn wiel en dat had ik eigenlijk liever niet, want Aerts en co zijn ook in vorm. Dan zag ik dat hij alleen kwam en dat was eigenlijk geen probleem. We hebben het dan nog afgewerkt, dus des te beter.”

Europees kampioen Michael Vanthourenhout werd knap tweede en veroverde nog de derde plaats in de X2O Badkamers Trofee. “Ik wist dat het nog spannend ging zijn voor die derde plaats in het algemene klassement, dus heb ik gewoon heel de cross volle bak gereden om dat verschil nog kleiner te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt, dat was mijn doel wel vandaag. Het moment dat Eli druk zette, moest ik wat gas terugnemen, want ik had mijn beste pijlen al verschoten in het begin. Door een foutje van Corné (Van Kessel nvdr) op de eerste keer schuine kant moest ik tot halfcross achtervolgen en was ik mijn beste krachten al kwijt.”

Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis opende sterk en mocht mee op het podium. “Ik kwam vandaag gewoon het rondje niet door, het was alsof ik andere banden had als de rest. Ik werd helemaal gek van mezelf op de schuine kant. Als je dan eenmaal die focus mist op zo’n rondje, dan wordt het op een gegeven moment wel heel moeilijk. Normaal moet ik dit wel kunnen, wanneer het dan niet lukt, wordt het alleen maar erger.” Hij kon het seizoen wel tevreden afsluiten. “Ik ben gewoon heel tevreden over het hele seizoen. Ook de laatste weken rijd ik nog de hele tijd op het podium. Als ik dat vorig jaar tegen mezelf had gezegd, had ik mezelf voor gek verklaard. Ik moet dus gewoon heel tevreden zijn over het hele seizoen.”

Deel dit bericht