Eli Iserbyt triomfeert voor het eerst in Brussels Universities Cross en boekt eindwinst X2O Trofee

Golazo - Mats Palinckx
Golazo - Mats Palinckx

Eli Iserbyt heeft zondag de Brussels Universities Cross gewonnen. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal hield overtuigend ploegmaat Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar af. Iserbyt schrijft ook de eindzege in de X2O Badkamers Trofee op zijn naam.

De snelste start op de terreinen van de VUB was voor Kevin Kuhn en Lars van der Haar. Aan het einde van ronde 1 kwamen Eli Iserbyt en van der Haar als koplopers door. Michael Vanthourenhout en Jens Adams maakten de oversteek naar de kop van de wedstrijd.

Adams moest al snel passen, de mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal gingen om te beurt aanvallen. Van der Haar plooide maar brak niet tegen het dubbele gebeuk van Iserbyt en Vanthourenhout.

Halfweg de cross moest Van der Haar zich toch gewonnen geven. Een vinnige Iserbyt reed seconde per seconde weg van van der Haar en Vanthourenhout. Die laatste speelde de ideale ploegmaat door zich vast te bijten in het wiel van de Nederlander.

Iserbyt consolideerde zijn voorsprong. Achter hem speelden Vanthourenhout en van der Haar kat en muis. Iserbyt triomfeerde voor het eerst in de Brusselse tv-cross. Vanthourenhout maakte het feest compleet bij Pauwels Sauzen-Bingoal met de tweede plek na een foutje van van der Haar in de slotronde. De Nederlander reed ietwat ontgoocheld als derde over de meet.

Voor de tweede keer in zijn nog jonge carrière rijft Iserbyt het eindklassement van de X2O Badkamers Trofee binnen. Hij houdt na acht wedstrijden van der Haar en Vanthourenhout af.

Deel dit bericht