Verstrynge is de sterkste bij de beloften in Urban Cross Kortrijk

Emiel Verstrynge

Emiel Verstrynge heeft de CAPS Urban Cross Kortrijk, meetellend voor de Trimetal Rookie Trophy, bij de beloften mannen naar zijn hand gezet. De 20-jarige Belg haalde het nipt in de sprint tegen Witse Meeussen. Wereldkampioen Joran Wyseure vervolledigde op drie seconden achterstand het podium.

De cross bij de beloften kende een spannend verloop. Maar liefst vijf coureurs maakten bij het ingaan van de slotronde nog aanspraak op de overwinning. De Belgen Victor Van De Putte, Jente Michels, Joran Wyseure, Witse Meeussen en Emiel Verstrynge waren aan elkaar gewaagd, maar het was Verstrynge die met een ultieme jump de cross wist te winnen.

Verstrynge leek nochtans na een val vroeg in de race uitgeschakeld te zijn voor de overwinning. “Ik ben er echter in blijven geloven, want ik voelde me goed, dus ik heb doorgezet”, deed  de winnaar na afloop zijn verhaal. “Op zo’n snel parcours maak je nu eenmaal snel fouten, maar ik slaagde erin om terug te keren. De laatste ronde was razend spannend, maar ik had gelukkig nog genoeg in de tank om de wedstrijd te winnen.”

Witse Meeussen moest genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik ben tevreden, vooral na een tegenvallend vorig weekend. Ik heb tijdens de cross wat foutjes gemaakt, maar dat geldt voor de rest denk ik ook wel. Ik was gewoon net niet goed genoeg in de laatste ronde. Verstrynge is de verdiende winnaar.”

Deel dit bericht